Circulatiepomp valt na enkele minuten uit

Ramm

  • #1
Dag iedereen, ik zit met het volgende probleem. mijn excuses for de lange uitleg, maar ik probeer zo duidelijk mogelijk te zijn:


De circulatiepomp van de verwarming draaide niet als de cv ketel (vaillant ecovit 256) aan het branden was. De buis net voor de pomp was heel warm en de ketel toonde 70° maar na het koppelstuk van de pomp niets van warmte.

Ik heb de pomp opengedaan en merkte dat die geblokkeerd zat. Heb de blokkage losgemaakt en terug ingestoken. de pomp draaide terug en pompte het warme water door de buizen. de temperatuur op de cv ketel daalt dan tot ongeveer 50 graden na enkele minuten, de brander schiet op dat moment aan.

alleen blijft de temperatuur dalen, (ook staat de brander aan) tot 33 graden. uiteindelijk valt de pomp terug uit en de cv ketel ook (in standby). de temperatuur van de ketel stijgt dan terug tot ongeveer 70 graden. maar geen circulatie. indien ik de installatie helemaal af en terug aan zet, dan schiet de pomp terug in gang, waardoor het process van temperatuur daling etc... zich herhaalt.

Heb een installateur laten komen en die zei om de pomp te vervangen. hij zei dat dit makkelijk zelf te doen was. Dus heb ik dat ook maar gedaan.

Alleen heb ik een ERG domme fout gemaakt. Ik had deze in de verkeerde richting geïnstalleerd. ik heb me laten misleiden door de richting van het besturingskastje ipv echt te letten op de pijl die de waterrichting aangeeft.

Had dit door nadat de pomp aan het draaien was en na een twintig-tal minuten de buizen niet warm werden. Heb deze uiteindelijk gedraaid en in de juiste richting geïnstalleerd. De pomp schoot terug mooi aan en er werd warm water gepompt door de buizen...alleen hier exact hetzelfde verhaal als hierboven, na 10 min valt de pomp uit etc,...

heb ik door de foute installatie de nieuwe pomp kapotgemaakt? of zit de fout ergens anders? ik heb trouwens geen problemen met warm water. dit stuk werkt perfect.
 

Ingmar89

Specialist Verwarming
  • #2
Weet je wel zeker dat de pomp kapot is? of krijgt hij gewoon geen voeding vanuit de elektronica van de ketel?
 

The headhunter

Specialist Elektra
  • #3
Lijkt me erg stug dat die pomp stuk is gegaan.
Lijkt me eerder dat de pomp niet juist gestuurd word.
 

Ingmar89

Specialist Verwarming
  • #4
Dat denk ik ook inderdaad. als een pomp kapot is, dan is hij ook echt kapot, en werkt hij niet ineens weer.
 

Ramm

  • #5
Ja het lijkt mij inderdaad ook eerder dat de pomp niet het juiste signaal krijgt van de ketel om aan de schieten wanneer het zou moeten.
 

Ingmar89

Specialist Verwarming
  • #6
Dat kun je het beste even controleren / meten met een multimeter. (let op:230V!)
 

Marcn88

  • #7
Ik denk dat uw hoofdprint defect is deze voorziet namelijk de spanning van de pomp meet de spanning over de pomp is na valt deze weg dan nieuwe print monteren
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu