Circulatiepomp Bauknecht GSXH 7498

Basbasbas

  • #1
Mijn vaatwasser doet alles, behalve water rondpompen, en dat is best jammer. De sproeierarmen draaien dan ook niet. In eerste instantie heb ik de hele machine schoongemaakt, maar dat hielp niets. Toen heb ik de condensator van de circulatiepomp vervangen, maar dat hielp helaas ook niet. Toen de pomp los uit de vaatwasser op 230 volt aangesloten en deze draait inderdaad niet. Kunnen jullie het eens zijn met de conclusie dat de circulatiepomp defect is? Of zie ik iets over het hoofd?

Ik zoek me suf op het internet, maar kom voor dit type geen vervangend exemplaar tegen. Op de motor zelf staat een nummer/merk. Zou ik een pomp met dit nummer kunnen gebruiken, ook al staat bij de omschrijving dat het voor een andere type Bauknecht is? Enig idee of er tweedehands exemplaren zijn, of is dat niet verstandig?

Groet, Bas.

Bauknecht GSHX 7498
8546 749 01760

Pomp C.E.S.E.T. CPI 2/55-106/PNT
12 NC 4619 724 17841
 

HarryO

  • #2
Meet de motor eens door.
Bij de meeste modellen is dit:
Wikkeling 1 > rond de 80 Ohm.
Wikkeling 2 > rond de 45 Ohm.

Meet je oneindig zoek dan de oververhittings beveiliging op die ergens op de motor zit. Deze moet 0 Ohm zijn.
 

Basbasbas

  • #3
Hoi Harry,

Ik weet niet precies waar ik moet meten, maar ik heb het idee dat het wel zo ongeveer klopt; ik heb ongeveer 40 en 70 ohm als waarden.

De motor wil wel, zodra er 230 volt op staat 'trilt' de spoel/as. Alsof hij tussen twee magneetvelden inhangt en niet genoeg kracht heeft door te draaien. Met de hand draaien gaat ook niet echt soepel, maar ook niet enorm zwaar. Ik krijg 2 van de 4 zwarte schroeven waarmee de magneet vast zit niet los, ik kan dus niet binnenin kijken. Mijn vermoeden is dat er een lager in de motor kapot is en dat is einde oefening ...
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu