Centrale klep bij stadsverwarming

Status
Niet open voor verdere reacties.
Ik wil een centrale klep met klok thermostaat installeren in mijn stadsverwarming. De klep zou gemonteerd moeten worden in een stukje buis ~20cm (tussen inlaat kraan en leeglaatpunt). Deze buis heeft ook nog een klein knikje.
Ik verwacht dat het niet mogelijk is om in dit stukje buis de klep te monteren (dat krijg ik nooit netjes op elkaar) en de ruimte om de buis heen is waarschijnlijk te klein om ook nog de motor van de klep kwijt te kunnen.

Nu kan ik de klep een klein stukje van de buis af zetten en daar met een soort van s bochten naar toe gaan. Dat betekend echter dat er wel ~6 bochten in de inlaat leiding erbij komen.
Buiten het feit dat er dus veel meer aansluitingen kom (grotere kans op lekkage) maak ik me vooral zorgen over de extra weerstand die deze 6 (korte) bochten met zich mee brengt.

Wat is jullie mening hier over? Ga ik hier last van hebben of zal het wel meevallen?

Jullie inzicht is welkom.
 
Kan je foto plaatsen, info geven over de leidingdiameters, tekening hoe je het hebben wilt, hoeveel water stroomt er door etc., etc., etc.
 
Leiding diameter is 22mm. Foto gaat even niet lukken, heb dat wel geprobeerd, maar er is te wienig licht in de meterkast om een duidelijke foto te maken. Ik kan wel een tekening vandaag proberen te maken.
 
Aangezien ik niet zoveel plaats heb, dacht ik aan knieen. Echter ik wil (vanwege de doorstroming) liever met bochten werken.
Het liefste dan met gebogen bochten hoewel ik het buiggereedschap daarvoor zou moeten huren.
 
2369_New_Picture_1_1.jpg


Hierbij het plaatje van de situatie. Zo had ik het ongeveer gedacht.
 
Te lezen is het niet, maar ik denk dat je dit het beste met 22 mm bochten uit kunt voeren.

Heb je enig idee van de hoeveelheid warm water die erdoor stroomt (max.)?
 
2369_old_1.jpg

2369_new_1.jpg


Wellicht is het zo beter te zien. Ik weet echt niet hoeveel water erdoor stroomt. Ik weet ook niet precies hoe ik dat kan aflezen
 
Staat er op je jaarafrekening iets van het verbruik en de aanvoer- resp. retourtemperatuur? Hoeveel radiatorvermogen/radiatoren is er geinstalleerd? Eigen pomp ergens in het systeem?

Ik denk overigens, als ik zie hoeveel bochten, knieeen (ook in 15 mm uitvoering) e.d. in een conventionele CV-installatie zitten, dat dit wel kan.

Vraag: kan je de installatie wel zelf aftappen zonder de blokinhoud over je gangtapijt te krijgen?
 
De jaarafrekening moet ik thuis even nakijken, maar uit mijn hoofd staat er enkel de afgenomen warmte op.
Ik ben met je eens dat er inderdaad in sommige andere installaties ook wel heel veel bochten (en knieen) zitten en dat gaat ook vaak goed.

Ik kan inderdaad mijn installatie in huis helemaal los koppelen en leeglaten zonder de hele wijk over de vloer te krijgen :)

De afgelopen jaren verschillende monteurs over de vloer gehad ivm reparaties aan de warmtewisselaar (gelukkig allemaal voor hun rekening, dat is het mooie aan stadsverwarming). Die bevestigden (allemaal) dat met een aantal kranen de hele installatie los is van de hele wijk.

Deze klep heb ik toen niet besproken, is een idee van de laatste weken en als het zo zou werken, wil ik dat wel voor de winter in orde maken.
 
Gaan we even uit van een 70/40 graden systeem, en een max. gevraagd vermogen van 20 kW, dan is het debiet 9,5 l/min. Niet schokkend door een 22 mm CV-pijp & bochten.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Heb je problemen met wachtwoorden of reset, stuur een mailtje naar info a p e n staartje klusidee nl Nog niet geregistreerd? Registreer nu
or Log in via
Back
Bovenaan Onderaan