Cement dekvloer stof

FTI

 • #1
Hallo klussers.

Ik lees jarenlang berichten op klusidee en heb van jullie veel geleerd. Thanks!

Ik heb zo'n 9 maanden geleden een nieuwe vloer laten leggen in mijn garage. De garage wordt momenteel verbouwd en het is de bedoeling dat er een washok en hobbiekamer erin komt. Beton was gestort en daaroverheen een cementdeklvoer. Nu merk ik dat de cementdeklvoer steeds stof afgeeft. Ik dacht aanvankelijk dat dit stof van buiten/en verbouwing kwam, maar ik realiseer me nu dat dit echt van de vloer komt. Ik bezem elke dag en toch zit er de volgende dag weer stof op de grond.

Ik wil binnenkort zelf tegels leggen en ik vraag me af of het voeldoende zal zijn om de vloer voor te strijken en dan te leggen. Of is het beter dat de cementdeklvoer eerst wordt behandeld; zo ja dan hoe? Ik wil zeker zijn da de tegelvloer straks goed vast ligt en dat het niet stoffig blijft.

Bij voorbaat dank voor jullie hulp.
 
 • Klusservice
  Klusidee
  Klusidee helpt je met het vinden van een klusoplossing! Kom je er zelf niet uit en heb je een vakman nodig schakel dan de klusservice van Klusidee in. Direct een vakman inschakelen
 • Peter

  Specialist Bouw/Sanitair
  • #2
  Als je tegels er op wilt gaan lijmen binnenkort, straks even met de stofzuiger er overheen en voorstrijken.
  Gebruik wel een bouwstofzuiger, want een normale stofzuiger gaat kapot door het fijne stof.

  Als je de cementdekvloer nog een hele tijd zo laat liggen, zal hij eerst afgepapt moeten worden met een waterdun cement papje zodat je een sterkere toplaag krijgt.
  Anders loop je de vloer straks helemaal kapot.
   
  • Like
  Waarderingen: FTI

  FTI

  • #3
  Top dank je wel.
   

  Login

  Je wachtwoord vergeten?
  Nog niet geregistreerd? Registreer nu