Cartouche Ben thermostaatkraan zit vast

erik_am

 • #1
Hallo allemaal,

Ik heb een Ben Lavion thermostaatkraan.

De draaiknop draait wel, maar de temperatuur blijft constant (lauw), dus waarschijnlijk is het binnenwerk verkalkt. Ik wil de cartouche er uithalen en schoonmaken, maar ik krijg hem er niet uit.

Ik heb de 34mm ring eraf gehaald. Dan zit onderop een inbusboutje, ook losgemaakt. Nu verwacht ik dat ik de cartouche eruit kan trekken, maar hij zit muurvast. Heeft iemand nog tips of ervaring met dit type kraan?

cartouche.jpg kraan.jpg
 
 • Klusservice
  Klusidee
  Klusidee helpt je met het vinden van een klusoplossing! Kom je er zelf niet uit en heb je een vakman nodig schakel dan de klusservice van Klusidee in. Direct een vakman inschakelen
 • erik_am

  • #3
  Bedankt voor de tips! Beide dingen had ik al geprobeerd, maar helaas, geen beweging...

  Nu zie ik in het filmpje dat ze een inbussleutel met aan de andere kant een kogel gebruiken, en dan de kogel gebruiken om de cartouche los te wippen. Ik had zelf een gewone inbussleutel gebruikt. Ik heb er geen één met kogel, maar ik zal er proberen aan te komen, misschien dat dat gaat helpen.
   

  Henk253

  Vaste Beantwoorder
  • #4
  Misschien een klein tikje met hamer voor kant geven zodat het kalk los schiet kan ook een ster schroevendraaier gebruiken.
   

  De loodgieter

  Vaste beantwoorder
  • #5
  Ja draai heel de imbusschroef er uit spuit er nu kruipolie in en ook op het cardouche.
  En ja ze kenne heel erg vast zittee
   

  erik_am

  • #6
  Kruipolie geprobeerd... met de kogelkant van een inbussleutel geprobeerd naar voren te duwen... tikjes met de hamer... niets helpt! Heeft iemand nog andere ideeën? Anders vrees ik dat er niets anders op zit dan de gehele kraan te vervangen.
   

  Login

  Je wachtwoord vergeten?
  Nog niet geregistreerd? Registreer nu