Carport dicht metselen en verlengen

Philippe83

  • #1
Hoi,

Ik heb een vraag over mijn carport die in 2011 is gemaakt.
Ik wil deze namelijk gaan verlengen met 2 meter aan de achterkant en met een stenen muur dicht metselen.
De carport is aan een kant al met een halfsteens muur dicht opgeleverd.
is het verstandig om deze muren ook halfsteens te maken en als ik straks dat ooit wil de muur isoleren aan de binnenkant.
nu zitten er terras tegels in met zand er onder, ik denk dat vocht daar wel in wordt opgenomen.
verder kan ik maar niet goed vinden hoe ik een kunststoffen kozijn er in kan zetten ik vind alleen hoe je deze kan bevestigen in een spouwmuur.

is het ook mogelijk om dit dak door te trekken en te bevestigen aan de nieuwe muur en waarbij moet ik hier mee op letten?

er is een gedeelte van 3.5 meter dat alleen op een draagbalk rust er komt dus geen gewicht op de muur maar hier komt wel een deur en een raamkozijn in, wat kan ik hierbij doen om deze muur toch stevig genoeg te maken ?

dit is de huidige situatie:


en dit is mijn ontwerp van de nieuwe situatie:


het is een grote klus wel met een budget, ik hoop dat iemand antwoord weet op mijn vragen.
 

IJkenhout

Vaste beantwoorder
Moderator
  • #2
Zit er al een fundering waar de muren moeten komen?
 

Philippe83

  • #3
Hoi IJkenhout,

er zit nog geen fundering onder, ik heb nog helemaal niks gedaan ik wilde in eerste instantie gewoon de carport aan de achterkant met een half steens muur dicht maken maar misschien krijg ik er dan spijt van dat de garage dan te klein is dus het is beter dat ik het gelijk goed laat doen als mijn budget het toe laat.

ik ben nu van plan om de langere muur aan de terras kant met halfsteens te doen en dan te verstevigen met een penant daar komt een deur en raamkozijn, hier komt ooit toch een veranda tegen aan dus voor water doorslag hoef ik daar niet zo bang voor te zijn

vervolgens de 2 muren voor de verlenging van 2 meter doe ik denk ik ook half steens, er komt weinig regen want de wind staat daar nooit op en dan kan ik het altijd isoleren aan de binnenkant en impregneren aan de buitenkant.

de muur die weer op het eind komt die helemaal vooraan staat in de tekening met 1 kozijn maak ik denk ik ook half steens, deze muur is wel 3.5 meter lang en de muren worden 2.7 meter hoog, ik hoop dat dis stabiel is, ik ga sowieso in de hoeken van de nieuwe muren 2 penanten zetten voor versteviging.

denken jullie dat dit een goed idee is?
 

IJkenhout

Vaste beantwoorder
Moderator
  • #4
Je maakt er een heel verhaal van, maar alles begint bij de fundering.

In het plaatje van je zie ik het bestaande metselwerk (incl. kolom) niet terug :?:
 

Philippe83

  • #5
In het eerste plaatje zie je de kolom, aan de linker kant achter de bomen zit de andere muur (deze is ook half stens), de fundering wordt 40-50 cm diep onder het maaiveld dat staat al vast ik ben bij het meeste al uit alleen wil ik weten of een half steens muur goed genoeg is voor de muur die aan de rechterkant komt tussen de gevel van de woning en de grote kolom en hoe deze aan de draagbalk vast geankerd kan worden want er komt weinig druk op de muur omdat het dak er niet op rust.
 

IJkenhout

Vaste beantwoorder
Moderator
  • #6
Als je alleen de twee vlakken dichtzet (zie gele lijnen), en dus niets verandert aan het bestaande metselwerk, maakt het weinig uit waarmee je het doet. Halfsteens metselwerk is goed, maar kan ook een houten wandje.



Aan de twee zijkanten ankers in het bestaande metselwerk boren dan zitten de nieuwe muren vast. Dan is er geen penant oid. nodig.

Leesbaarheidstip
 

Philippe83

  • #7
Bedankt voor je antwoord IJkenhout.

Het ziet er op de tekening misschien niet zo naar uit maar de muren worden beide 3.6 meter lang en 2.7 meter hoog en er komt een deur en raam in de muur aan de kant van het terras, zelfs hiervoor hoef ik naast het verankeren geen extra verstevigingen aan te brengen?
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu