Canvasbed repareren

Ria13

 • #1
Hallo,

Ik kan maar niet besluiten: ik heb twee kampeerbedden (veldbedden), je kent ze wel, aluminium frame en canvas daartussen gespannen.

Nu hebben we er drie vakanties mee gedaan en op zich zijn ze nog goed, maar de gaatjes van de stiknaden zijn verwijd, er is kennelijk veel druk op uitgeoefend op het midden van de bedden (hoewel wij niet zwaar zijn, 52 en 60 kilo).

Waarschijnlijk houden ze nog wel een jaar, maar ik ben wat ongerust.

Nu overweeg ik om de canvasnaden te versterken met lapjes canvas gesneden uit de tas waar ze in zitten, gelijmd met contactlijm. Als ik de lijm in huis had dan had ik dat gedaan, maar helaas, ik moet het gaan kopen.

Dus nu sta ik voor de keus: zal ik kiezen voor een tube contactlijm of toch tenminste één nieuw kampeerbed kopen? Lijm is 8 euro en een nieuw bed vanaf 20 euro. Ik weet niet hoe de kwaliteit van het nieuwe bed zal zijn.

De vraag is eigenlijk: is er een stevige verbinding te bereiken met gelijmde lapjes?
 
 • Klusservice
  Klusidee
  Klusidee helpt je met het vinden van een klusoplossing! Kom je er zelf niet uit en heb je een vakman nodig schakel dan de klusservice van Klusidee in. Direct een vakman inschakelen
 • Geus

  • #2
  Een stevige verbinding met geschikte lijm is absoluut mogelijk. Canvas versterkingstukjes er op naaien kan ook. Beter een goed bed repareren dan gokken of je op een € 20-bed fatsoenlijk kan slapen.
   

  Tiho

  • #3
  Haal het nieuwe bed in huis. Pak hem uit en kijk er goed naar. Is het niks? Breng hem terug. Zo.zou ik beginnen.
   

  Manualo

  • #4
  Als je het gaat lijmen, gebruik een textiellijm, is veel beter geschikt dan een contactlijm.
   

  Ria13

  • #5
  Denk je? In ieder geval verkopen ze daar kleinere tubes van, die rond de 3 euro geprijsd zijn. Op het internet tenminste.

  Ik ben een beetje schuw geworden om geld uit te geven, want ik had onderhand een huis kunnen kopen van alle miskopen en slordige uitgaven in mijn leven.

  @Geus, stukjes stof erop naaien zal niet lukken omdat je het canvas er niet vanaf kan halen. Is door de fabrikant om het frame gestikt en het frame is gestansd.

  Ik probeer eerst de textiellijm.
   

  Login

  Je wachtwoord vergeten?
  Nog niet geregistreerd? Registreer nu