Cando industriele opdekdeur 13 mm inkorten (meer inkorten dan geadviseerd)

juan_badr

  • #1
Hi allen,

We hebben een cando industriele binnen opdekdeur gekocht. Dit is een glazen deur met houten rand. Vanwege de hoge vloer moet de deur een cm ingekort worden. Op de website van cando staat dat we de deur met max een 0,5cm kunnen inkorten :


Onze vraag is wat gebeurt er als we de binnendeur toch met een cm inkorten (dus meer dan de geadviseerde max hoeveelheid)? Verder als we de deur gaan inkorten, begrepen we al dat zagen geen goed idee is, ivm het glas. Dus dat we dit met een deurschaafmachine zouden moeten laten doen, klopt dat?

Kan iemand ons op weg helpen??
Dank!!

20220710_124652.jpg 20220710_124656.jpg
 

Walker

Specialist Deuren en Kozijnen
Moderator
  • #2
Grote kans dat je de houtverbinding open zaagt, waardoor de deur niet meer stabiel is.

Kun je het kozijn niet hoger stellen?
 

Edwinnn

Vaste Beantwoorder
  • #3
Je kunt zowel boven als onder 0,5 cm weghalen, dan heb je 1 cm. Of moet er nog meer vanaf?
Edit: ik zie nu dat je 13mm nodig hebt, net iets teveel dus. Misschien bij een timmerman / de deurenhandel navragen of het echt op een paar mm komt… Ik zou het zelf niet gokken.
 
Laatst bewerkt:

juan_badr

  • #4
@Walker dank voor je reactie. Nee de deur kan niet hoger ingesteld, helaas. Ook aan de bovenkant hebben We geen mm meer over. Maar wellicht komen we wel uit met 8 mm inkorten aan de onderkant (als we de afwerklatjes aan de rand van de vloer verwijderen die ook onder de deur zitten). Hoe instabiel kan een deur worden door een paar mm verder in te korten dan geadviseerd? Of is er een manier waarop de deur toch weer stabiel gemaakt kan worden na het inkorten?
Heb ook geprobeerd met de klantenservice te bellen van de deur, maar krijg ze niet te pakken door drukte. Hopelijk kunnen jullie me verder helpen
 

juan_badr

  • #5
@Edwinnn Er staat op de website dat de industriële opdek deur alleen 0,5 cm aan de onderkant kan worden ingekort, maar niet aan de bovenkant (uitzondering...)
 

Walker

Specialist Deuren en Kozijnen
Moderator
  • #6
Dat is om je een beetje ruimte te geven als je met de dikte van de vloerafwerking niet uitkomt. Niets als het kozijn te klein is voor de deur.
 
Gerelateerde onderwerpen Antwoorden Datum
1
6
6
4
3
2

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu