Calenta maakt "woep" geluid

deltajuly

  • #1
mijn calenta 40c ketel uit 2010 maakt sinds een onderhoudsbeurt eind 2022 een "woep" geluid. graag zou ik dit oplossen, maar mijn installateur krijgt het lek niet boven. tijdens de beurt is de brander open geweest en is er een nieuwe pakking geplaatst, de ketel werkte prima, maar ging hierna wel het geluid produceren. het klinkt alsof er een vertraagde ontsteking is ofzo, waardoor er plots veel gas verbrand en dit een kleine ontploffing geeft, wat klinkt als een "woep" of "woef" geluid.
installateur is terug geweest, blijkbaar zat de pakking verkeerd om. geen idee dat dat kon. goed geplaatst, ketel afgesteld. water is op druk. maar het baat niets, geluid bleef terugkomen. hij is nogmaals langs geweest, maar ook de derde keer heeft het niet geleid tot het oplossen van het geluid.
het ploffen is niet gekoppeld aan een warmtevraag, tenminste niet als ik warmwater vraag voor douche of kraan. beetje vaag dus wanneer en waarom dit gebeurd. aangezien het zo onregelmatig gebeurd, heb ik ook geen kans gezien het te filmen/op te nemen. zijn er hier mensen die hier iets over kunnen zeggen? alle hulp is welkom. Alvast bedankt!
 
  • Waarschuwing
    Klusidee
    Waarschuwing
  • The headhunter

    Specialist Elektra
    • #2
    Ga je het zelf repareren?
     

    Wilibald

    Specialist Verwarming
    • #3
    Brander een halve slag draaien.
     
    • Like
    Waarderingen: deltajuly

    deltajuly

    • #4
    @Headhunter, nee, dat was ik niet van plan, tenzij het eenvoudig is.

    @willibald. Een halve slag draaien? Daar zal ik mijn installateur voor bellen.
    Dank u voor nu.
     

    deltajuly

    • #5
    @Ronny, in mijn geval heb ik hen al een paar keer over de vloer gehad om er naar te kijken, maar ze hebben het nog niet opgelost. dus gelijksoortig verhaal als @pipo1000.
     

    Cvolieboy

    Specialist Verwarming
    • #6
    Als het service bedrijf er niet uitkomt hebben zij de mogelijkheid om de fabrikant in te schakelen.
    Die zal het zeker kunnen oplossen omdat zij als geen ander bekent zijn met het eigen merk.

    Onze glazen bol heeft die mogelijkheden nog steeds niet ter beschikking, maw, als de installateur of service bedrijf het niet kan die erbij staan, zouden wij het op afstand moeten kunnen ?

    Vr Gr
     
    • Like
    Waarderingen: deltajuly

    deltajuly

    • #7
    @Cvolieboy , dank voor uw antwoord. Mijn servicebedrijf heeft remeha gebeld bij hun derde bezoek, en toen hebben ze de pakking omgedraaid. Maar het ding blijft geluid maken, het probleem is niet opgelost. Mijn insteek was omalhier te kijken of er iemand nog een idee heeft, want er zijn veel experts met veel ervaring. Kennis is macht, nietwaar? Hoewel ik het fantastisch zou vinden als u op afstand mijn cv zou kunnen fiksen. ;-)

    vooralsnog is het niet opgelost, maar met de ideeen hier kan ik reheha eens bellen en een wat beter duiden wat er mis is. Dank dus voor de gedane suggesties.
     

    Onderhoudtje

    • #8
    Deze klachten kunnen onstaan bij een verstopte wisselaar.
    Dit komt wel vaker voor dan komt er tijdens het opstarten teveel druk in de wisselaar en kan hij met een plof ontsteken. De installateur kan de wisselaar testen met een stuwdrukmeting of deze verstopt zit.
     
    • Like
    Waarderingen: deltajuly

    De loodgieter

    Vaste beantwoorder
    • #9
    Maar hebben ze het toestel opnieuw afgesteld na het draaien van de pakking op co2 en o2? ionisatie uitgelezen? gas drukl gemeten zowel statisch als dynamisch?
     

    deltajuly

    • #10
    @De loodgieter : ik weet dat ze COx metingen hebben gedaan, maar of het ding ook opnieuw is afgesteld is me onbekend. Dank voor de suggestie (ook @Onderhoudtje ).

    komende dagen maar eens contact opnemen met mijn servicebedrijf.
     

    Login

    Je wachtwoord vergeten?
    Nog niet geregistreerd? Registreer nu