Ca. 6cm verschil in badkamermuur uitrachelen

Noukie00

 • #1
Beste medeklussers,

Ik kon mijn specifieke vraag niet terug vinden, maar mocht deze al gesteld zijn, voldoet uiteraard een link.
In de nieuw te maken badkamer staat een oude muur die ca. 6 cm naar achter helt. Ik wil deze recht maken met iets van een rachelwerk, maar aangezien het de wand is waar de douchebak tegenaan staat, durf ik dit niet met een houten frame te doen. In de rest van het huis hebben we langs de buitenmuren voorzetwandjes met metalstud gemaakt, zo ook 1 wand in de badkamer, maar daar heb ik bij deze muur geen ruimte voor. Ik moet eigenlijk met 0 onder beginnen en dan boven op ca. 6cm uit komen.
Heeft iemand een idee hoe/waarmee ik dit het beste kan doen?
 
 • Klusservice
  Klusidee
  Klusidee helpt je met het vinden van een klusoplossing! Kom je er zelf niet uit en heb je een vakman nodig schakel dan de klusservice van Klusidee in. Direct een vakman inschakelen
 • Hessie

  Specialist Verwarming
  • #2
  (laten) stucen is een goede optie.

  Wat is de reden dat de muur zover helt? Een constructief probleem of verzakking? Dan zou ik daar eerst werk van maken.
   

  Noukie00

  • #3
  Het is een hele oude, slechte muur, maar vertoont verder geen scheuren o.d. Stucen leek me geen optie, omdat het de voorgeschreven dikte overschrijdt. Wat voor stucwerk zou geschikt zijn voor minimaal 6cm op het dikste gedeelte?
   

  Hessie

  Specialist Verwarming
  • #4
  Geen idee met welk product, maar mijn vaste stucadoor heeft er geen enkele moeite mee.

  Toch is het vreemd dat de muur zo scheef staat, hij is zeker niet zo gemetseld dus er moet een oorzaak zijn. Zijn de hoeken ook niet ingescheurd?
   

  Marcn88

  • #5
  Als ik in de badkamer een muur had die 6cm uit het lood zou staan zal ik m weghalen en er een nieuwe ytong wand voor terug zetten
   

  Peter

  Specialist Bouw/Sanitair
  • #6
  Met mp 75, kun jij of een stukadoor die 6 cm er gemakkelijk uit halen.
  Als je zelf gaat stuken, kun je het beste stuc guides gebruiken, die je eerst te lood zet, en daar kun je dus mooi recht en vlak op stuken.
   

  Stimpy3

  • #7
  Hou d'r wel rekening mee dat als je 6 cm scheefte wilt aanpakken, je onder- of bovenaan 2 pakken MP75 per m2 kwijt ben ( 1 zak 25kg MP75 doet 30mm per m2). Betekent dus ook dat je -zo uit het hoofd- 3-4 zakken MP75 per m2 wand tegen de muur mag smeren. Ik weet niet wat voor constructie d'r verder onder zit (hout/beton?), maar die moet daar wel tegen kunnen ;-)
   

  Noukie00

  • #8
  De muur is opgemetseld met bakstenen en draagt 5 vloerbalken over een overspanning van 3,8m. Er heeft eerst een trap tegenaan gestaan, misschien dat die de muur heeft scheef geduwd? maar dan vind ik het nog vreemd dat er geen scheuren aanwezig zijn. Uitbreken en opnieuw bouwen is verleidelijk, maar er staat nog een voorzetwand kops tegenaan aan de andere kant en er is reeds een dragende tussenmuur die haaks op deze staat vervangen door een draagbalk. Stucen lijkt een optie, maar ik denk dat ik dat met deze dikte niet aandurf.
  Zoals ik het lees wordt dit dus toch een klus om uit te besteden..
   

  Stimpy3

  • #9
  Wat je ook zou kunnen doen: daar waar je 6 cm uit de wand zit, ytong blokken van 5 cm tegen de muur aan lijmen/schroeven. Lichter en je hoeft minder te stuccen.
   

  IJkenhout

  Vaste beantwoorder
  Moderator
  • #10
  Met de juiste uitvoering is een voorzetwand ook geschikt. Eventueel gebruik je wediplaten.
   

  Noukie00

  • #11
  We laten het uitvlakken door de stucer, bedankt voor het meedenken!
   

  Login

  Je wachtwoord vergeten?
  Nog niet geregistreerd? Registreer nu