Bulgaarse methode, hoeveel mm nodig?

Slotenman

  • #1
Rcentelijk hebben we een cylinder vervangen in een deur. De cylinder steekt 'iets' uit. echt mm werk.

Hoeveel mm is genoeg voor de bulgaarse methode?
 

Azijnpisser

  • #2
2,5mm
 

Slotenman

  • #3
Daar blijf ik wel onder. Dankjewel
 

H@ns

  • #4
:shock: :?: :!:
volgens mij mis ik iets
 

H@ns

  • #6
Ah. Weer een nieuwe hype dus (waar iedereen weer bang voor gaat zijn)
lang leve de media
 

IJkenhout

Vaste beantwoorder
Moderator
  • #7
Is niets nieuws aan hoor. Een goed cilinderslot zou volgens mij hiertegen moeten kunnen.

Heb ooit eens tijdens m'n opleiding een presentatie van iemand van een slotenfabrikant gehad over inbreken. Want als je kan inbreken weet je ook hoe je het kan voorkomen :)

grtz
Henk
 

Fiesiekus

  • #8
Volgens mij moet al jaren voor het politiekeurmerk de cilinder binnen het schild zitten; in het schild een hardstalen plaat, en de schroeven vanuit huis aan het schild geschroefd
 

Michiel_H

  • #9
Inderdaad, bij een goede plaatsing is er geen probleem.
Wordt die bulgaarse methode dadelijk ook zo'n klopsleutel-rage?..
 

Gekske

  • #10
Bulgaarse methode was toch een gaatje in het kozijn boren en de hendel opendraaien of de sleutel opendraaien? Succes er mee.
 

Azijnpisser

  • #11
Bulgaarse methode is de uitstekende cilinder grijpen met een poelietrekker, en deze kapot trekken. Cylinders zijn namelijk nogal zwak in het midden. Het is dus aan te raden de cilinder indien mogelijk helemaal niet uit te laten steken.

Andere methode is de slotplaat losschroeven (oude slotplaten zitten gewoon aan de buitenkant met schroeven of boutjes vast) of deze weg te breken (vaak geperst aluminium, hol van binnen). Dan met een baco de cilinder grijpen, en deze breek je dan zo af. Klusje van nog geen 30 seconden. Dit is te voorkomen door een goedgekeurde slotplaat volgens aanwijzingen van de fabrikant te monteren. Deze platen zijn veelal van massief en dik aluminium, en er hoeft dus geen hardstalen plaat in te zitten.

Verder kan je vaak gewoon door een bovenlichtje naar binnen, of ligt de sleutel onder de deurmat... kijk eens goed naar je eigen huis, en zie dat je vaak makkelijk naar binnen kan.
 

Fiesiekus

  • #12
Vraag me af of we hier de inbraakdetails moeten plaatsen; iedereen kan meelezen....
 

Jan

Algemeen beantwoorder
Moderator
  • #13
Die details kunnen ook mensen wakker schudden, degene die wil van inbreken kent de trucs wel :wink:
 

De zware jongen

  • #14
Thnx voor de tips, gasten!!
 

Fiesiekus

  • #15
Tja....daar heb je 'm al.....
 

Sheriff Donald

  • #16
Niet getreurd : al is de boef nog zo snel....
Sheriff Donald achterhaald 'm wel !
 

Azijnpisser

  • #17
Dit soort info is prima via Internet op te zoeken. Maar zolang ik bij mij in de wijk rondloop, en overal nog sloten zie die binnen 30 seconden open te breken zijn, en bij mij zal het waarschijnlijk een minuut of 5 duren, dan maak ook ik me niet zo'n zorgen.

let wel: Heel veel inbraken zijn gelegenheidsinbraken. Dus: niet afgesloten achterdeur, open ramen, etc. Daarna heb je de simpele inbreker, die huizen uitzoekt waar hij makkelijk binnen kan komen.
Wil een inbreker / bende ECHT in jouw huis zijn (en dan moet daar ook wat te halen zijn, meer dan een platte TV in ieder geval) dan komt die toch wel binnen.

Enige waar ik me zorgen over maak, is het feit dat in Schiedam (?) de politie een "lokhuis" had ingericht, en dat dat al na 45 minuten (!!) werd opengebroken door maar liefst 6 inbrekers. De gedachte aan 1 inbreker maakt me nerveus, aan 6 inbrekers moet ik niet denken...
 

Chathanky

  • #18
Je spreekt uit ervaring? :mrgreen:
 

Azijnpisser

  • #19
Nah, mijn schoonvader is TR. Dus je krijgt nog wel eens wat mee.

Bij mij is nooit ingebroken, maar ook dat is meer geluk dan wijsheid. Een keer is een poging gedaan, maar Bello de Billenbijter was het er niet mee eens. Inbreker is niet verder gekomen dan de keuken. (en ja, de deur was voorzien van SKG2 hang en sluitwerk, maar niet op slot...)

En dat is dus wat mij persoonlijk benauwt: 1 persoon wordt nog wel tegengehouden door een hond, flink geschreeuw of een met precisie geplaatste honkbalknuppel. Maar als het er 6 zijn...
 

Peter

Specialist Bouw/Sanitair
  • #20
Ach ik stuur de vrouw altijd naar beneden, als ik iets hoor s'nachts.

Die is voor de duvel nog niet niet bang, laat staan voor 6 inbrekers. :mrgreen:

Ik mag zelf namelijk geen inbrekers meer wegjagen.
De laatste die hier een poging deed een paar jaar geleden, was ik een paar straten achterna gelopen.
En die arme jongen struikelde toen zo ongelukkig over de straat, dat hij een gebroken neus, gebroken arm, pols verwricht, en zijn edele delen zo flink beschadigd had bij die val dat hij drie weken in het ziekhuis moest doorbrengen.
De politie had het ook al vaker meegemaakt dat een inbreker tijdens het vluchten zo ongelukkig gevallen was, maar ik kreeg het advies om toch voortaan maar niet meer er achter aan te gaan. :mrgreen:
 
Status
Niet open voor verdere reacties.
Gerelateerde onderwerpen Antwoorden Datum
5
1
4
3

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu