Buitenmuur van betontegels stuccen

Vesalius

 • #1
We willen de tuin gaan aanpakken maar zijn helaas een beetje beperkt qua geld. Nu is het plan om verhoogde plantenbakken te creëren door een deel van de bestaande grind/betontegels (60x40cm) rechtop te zetten. Deze worden deels ingegraven en gefundeerd op platte tegels en dan vervolgens glad te stuccen.

Ik heb al even gezocht en gevonden dat je sowieso niet met kalkgebonden mengsels aan de moet gaan maar zou een zandcementmortel (1 deel Portland op 4 delen zand) hechten op deze ondergrond? Welke kant zouden jullie dan als 'voorkant' (waar dus de hechting het belangrijkste is, immers de achterkant komt toch aarde) gebruiken? de grind-kant of de achterkant?

Nog andere tips? ideeën? bezwaren? Bij voorbaat dank voor het meedenken. :D
 
 • Klusservice
  Klusidee
  Klusidee helpt je met het vinden van een klusoplossing! Kom je er zelf niet uit en heb je een vakman nodig schakel dan de klusservice van Klusidee in. Direct een vakman inschakelen
 • Jan

  Algemeen beantwoorder
  Moderator
  • #2
  Ik ben bang dat met vorst de stuclaag er af valt door de vorst.
  Wanneer u de grindkant naar binnen zet hebt u ongeveer hetzelfde als grof stucwerk aan de buitenkant.
   

  Vesalius

  • #3
  Bedankt voor je antwoord. Met behulp van het stucwerk willen we wat meer body geven aan de rand. Ook willen we het meer één geheel maken wat anders niet lukt omdat het verschillende soorten grindtegels zijn.

  Zou het helpen om enkele horizontale groeven te slijpen denk je?
   

  Jan

  Algemeen beantwoorder
  Moderator
  • #4
  Dat denk ik niet, sleuven helpen niet tegen het water dat in de stuclaag trekt.
  Een stuclaag is niet geschikt om stevigheid aan het geheel te geven.

  Grindtegels zijn vaak voor niets op te halen, even op een markt site kijken, kunt u een partijtje op de kop tikken dan zou ik gaan voor twee tegels tegen elkaar, hier en daar een plug met schroef erin en het is een stevig geheel.
  De tegels laten verspringen geeft nog meer stevigheid.
   

  Vesalius

  • #5
  Ok, dank. We gaan even verder denken, hergebruik liever de bestaande tegels dan deze naar de stort te brengen en dan weer een nieuwe lading naar binnen te tillen :wink:
   
  Status
  Niet open voor verdere reacties.

  Login

  Je wachtwoord vergeten?
  Nog niet geregistreerd? Registreer nu