Buitenlamp met schemersensor werkt niet

Klusser Martijn

  • #1
Beste allen,

Ik probeer een nieuwe buitenlamp met schemersensor (Eglo Cerno 2) werkende te krijgen. Ben zelf onbekend met elektrische bedrading en het lukt me niet. Uit de muur komen een groen-gele draad (aarde), zwart (schakel) en blauw (nul). Uit de lamp komen een blauwe, zwarte en bruine. De lamp gaat aan met een lichtknop binnenshuis. Als ik de bedrading doe zoals op de foto gaat de lamp alleen maar knipperen zowel overdag als 's avonds (continu aan, uit, aan uit...). Andere combinaties werken ook niet, dan doet de lamp niks. Waar de aardedraad heen moet is me wel duidelijk. Maar wat ik met alle zwarte, blauwe en bruine draden moet weet ik niet. Doe ik iets verkeerd? Of werkt de lamp niet goed?

Ik hoor graag jullie ideeën. Alvast dank.

Groet,
Martijn
20220111_145119.jpg
 
  • Klusservice
    Klusidee
    Klusidee helpt je met het vinden van een klusoplossing! Kom je er zelf niet uit en heb je een vakman nodig schakel dan de klusservice van Klusidee in. Direct een vakman inschakelen
  • Vonken_trekker

    Specialist Elektra
    • #2
    Ik zie nog een bruine draad los hangen op de foto. Plaats eens een foto van het aansluitschema of van de bedrading hoe het nu zit.
     

    Klusser Martijn

    • #3
    Ik weet dus niet wat ik met die bruine draad moet. Als ik die aansluit verandert er niks. Dit zegt de handleiding:
    20220114_202138.jpg
     

    Vonken_trekker

    Specialist Elektra
    • #4
    Waar loopt doe bruine draad precies dan? Plaats eens een foto dat we alle bedrading zien.
     

    Gerrit B

    Specialist Telecom
    • #5
    Meestal is bruin de draad waar altijd spanning op hoort te staan en dat zou in dit geval dan de zwarte draad zijn die van de schakelaar komt.
    Blauw gaat altijd aan blauw en geel/groen is de aarde dus die zit ook al goed.
    Hou je dus een zwarte draad over en die loopt dan meestal samen met een blauwe naar de lamp zelf.
     

    Ronny

    Specialist Verwarming
    • #6
    Zwart vanaf de schakelaar gaat naar bruin, blauw gaat op blauw en rood is de uitgang die naar de lamp gaat.

    Als je linksonder kijkt dan zie je bruin, blauw en rood naar de sensor gaan.
    Rood is de uitgang naar de lamp en de andere twee fase en nul.
     

    Klusser Martijn

    • #7
    Bedankt allemaal, de lamp werkt nu! Met jullie aanwijzingen verder gegaan en bruin moest inderdaad op zwart en de blauwe+zwarte op blauw. Zie foto.
    Groet,
    Martijn
    20220115_152220.jpg
     

    Login

    Je wachtwoord vergeten?
    Nog niet geregistreerd? Registreer nu