Buitenlamp /Aarde draad

Van der Deen

  • #1
Beste lezer,

Ook ik ben geen elektricien...

Ik heb een metalen (groene) buitenlamp aangebracht op de muur bij de voordeur. Probleem is wanneer ik de aardedraad aan de stenen (witte)vitting aan het schroefje (binnenin vitting, vlakbij schroefdraad waar je de vitting op de lamp aanbrengt) vastmaak en de blauwe en de zwarte draad aan de daarvoor bestemde gaatjes steek, de aarlek automatisch uitschakelt, zodra ik de stroom er weer opzet.
Ik heb gecontroleerd op het moment dat ik de aardedraad weer van het schroefje haal, dat er op de zwarte draad stroom staat wanneer de schakelaar is ingeschakeld en er geen stroom op staat wanneer deze schakelaar uit staat. Op de blauwe draad staat geen stroom. Het maakt tevens niet uit of ik de schakelaar in of uit geschakeld heb, wanneer de aarde draad is bevestigd.

Wat doe ik fout?

Gr
Ben
 

Fiesiekus

  • #2
Er zit ergens een verbinding tussen de fase en de metalen behuizing. Alles uit elkaar halen en checken.
 

Toon

  • #3
Van der Deen schreef:
Probleem is wanneer ik de aardedraad aan de stenen (witte)vitting aan het schroefje (binnenin vitting, vlakbij schroefdraad waar je de vitting op de lamp aanbrengt) vastmaak en de blauwe en de zwarte draad aan de daarvoor bestemde gaatjes steek
Plaats hier eens een foto van?
 

Van der Deen

  • #4
Hierbij de foto's van de lamp en van de vitting





Het is overigens al erg lastig om de aardedraad aan het schriefje in de vitting te bevestigen. Is hier ook nog een handigheidje voor?
Zoals je op de foto kunt zien, heb ik er al een lusje in gemaakt. leek mij handiger, maar misschien ontstaat hier het probleem wel???
gr
ben
 

EdP

  • #5
Helemaal snappen doe ik 'm nog niet, maar ik krijg de indruk dat je de aardedraad op de verkeerde plaats probeerde vast te maken. Die aardedraad moet verbinding maken met de metalen behuizing.
 

Fiesiekus

  • #6
In de onderste foto: wat is nou wat??
 

Toon

  • #7
De onderste foto is een driedelige fitting. Waarschijnlijk komt op één of andere manier één van de contacten van de lamp (het onderste dingetje) tegen het aardcontact in het middelste gedeelte. Oorzaak kan zijn dat je de draden te lang aanstript. Houdt dit kort en zorg ervoor dat tot de contacten de draad nog is voorzien van isolatie.

Of je bedrading is beschadigd.
 

Van der Deen

  • #8
In onderste foto heb ik de vitting uit elkaar gehaald. In deze foto is bovenste voorwerp de vitting die op de metalen schroefdraad in de lamp gedraaid wordt. ook moet volgens mij hier de aardedraad vastgeklemd worden bij het schroefje met het koperen uitsteksel.

onderste voorwerp in deze foto is de uiteindelijke contactpunt in de vitting, dit is de onderkant waar de zwarte en blauwe draad in moeten.
net als bij een gewone vitting van een lamp.

Hier nog even een paar foto's voor de duidelijkheid.

gr
ben

 

EdP

  • #9
Wat Toon schreef is denk ik ook het geval.
 

Van der Deen

  • #10
Besten bedankt voor jullie tips!

Ik ga ermee aan de slag.

Groet en erg leuk dat jullie allemaal zo snel reageren!

Ben
 

Fiesiekus

  • #11
Ik zou die aardedraad ergens aan het lamparmatuur bevestigen, en niet aan de fitting.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu