Buitenkraan 'verlengen' met S-bocht?

Stax

 • #1
Mijn buitenkraantje zit 5 cm van de regenpijp. Normaliter geen probleem, alleen wil ik nu zowel mijn sproeicomputer als de slanghaspel tegelijk aansluiten met een verdeler en die past er nu niet op. De verdeler is niet bedoeld voor wandmontage, maar ik zou een beugel kunnen maken en gewoon met een flexibele slang kunnen werken. Probleem is dan wel dat die kunststof verdelers niet vorstbestensdig zijn en ik 'm dan elk najaar weer van de muur moet schroeven.

Mooier zou zijn als ik de kraanuitloop naar links zou kunnen verlengen, bijvoorbeeld met een muurbevestigde S-bocht, waaraan ik de verdeler dan gewoon via het kliksysteem kan monteren/demonteren. Bestaat zoiets?
 

Jan

Algemeen beantwoorder
Moderator
 • #2
Draai de huidige kraan er af.
Zet er een messing T-stuk op de muurplaat en draai beide kranen in het teestuk, 1 kraan komt dan parallel aan de muur.Alternatief is een T-stuk met drie keer binnendraad met een nippel er tussen, resultaat is hetzelfde.
 

Stax

 • #3
Ik heb een vorstvrije gevelkraan van VSH, hierbij is de kraan een geheel met de muurplaat...
 

Kaajee

 • #4
Zoiets:

Of (icm) met zoiets:


google is your friend
 

Tiho

 • #5
Als ik die kraan van jou google, kun je het tweede t-stuk dat Jan noemt er zo opschroeven met teflontape of niet?
 

Stax

 • #6
Klopt, zo'n T-stuk kan erop, maar dan ben ik er nog niet...

Onderstaand de situatie. In het eerste plaatje de 'oplossing' zoals die nu is maar eigenlijk niet werkt (lekt omdat hij net niet vast genoeg aangedraaid kan worden; de kraantjes zitten aan de achterkant en je kunt er dus bijna niet bij). In het tweede plaatje het systeem dat ik zou willen toepassen. Zoals jullie zien is het de bedoeling dat dit onder de kraan gemonteerd wordt, maar is er geen ruimte voor, tenzij ik de kraanuitloop met een soort gefixeerde S-bocht 10 cm naar links weet te verleggen. Alternatief zou misschien zijn een muurbeugel te maken voor de verdeler en met een flexibele slang werken.

 

Mj.Borsboom

 • #7
Hemelwaterafvoer iets verleggen is dat geen optie?
 

Henk253

Specialisme badkamers en sanitair
 • #8
Je kunt ook 2 van deze verchroomde knieen 3/4"binnendraad x 3/4 buiten draad nemen in elkander draaien dan verspingt deze naar voren.of daar tussen een verlengstuk verchroomd 3/4 in de lengte maten 1 t/m 10cm
 

Kaajee

 • #9
Was ook mijn idee.....
Evt. eerst een stukje hout op de muur schroeven om het diepte verschil te overbruggen en dan kun je het hele zaakje ook nog eens redelijk goed vast beugelen. Evt. een groter plankje zodat je je hele systeem (incl. sproeicomputer) op/aan het plankje kunt vastzetten.......
 

Jan

Algemeen beantwoorder
Moderator
 • #10
De kraan een kwartslag draaien en kan een gewoon t-stuk op zoals ik eerder voorstelde, u dan kunt u met een verlengstuk een eind naar links, dan hebt u 1 aansluiting naar beneden en 1 opzij.

Bij een installateur kunt u e.e.a. in los in elkaar draaien om te zien of het past met de maten die u nodig bent.
De installateur zal misschien nog een andere oplossing hebben.
 

Stax

 • #11
De kraan een kwartslag draaien... da's een prima idee! Kan dat zomaar? Vast is vast, toch? Afijn, het is het proberen waard! Dank ook voor de andere tips, ik kom er zo wel uit denk ik!
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu