Buitenkraan verleggen wegens plaatsing schuifpui

ANGELOA

  • #1
Wij krijgen over 2 maanden een schuifpui, Hierbij zit momenteel aan het bestaande deel van de muur een buitenkraantje bevestigt welke ik aan de andere kant van de tuin wil herplaatsen..

Ik zat te denken het geheel af te korten, te voorzien van een knie snelkoppeling en hierna een Tyleen aansluiting zodat alles netjes onder de aanstaande bestrating komt te liggen.. nu lees ik dat knelkoppelingen niet handig zijn onder de grond wegens eventuele lek problemen..

De nieuwe tyleen aftapkraan wil ik een stuk verderop op de schutting plaatsen (deze wordt ook eerst nog vernoeuwd) hierbij zorg ik voor een smalle kiezelstrand waar de buis eventueel dicht onder de grond zou kunnen... in de winter gebruiken we het toch nooit dus dan gaat de kraan dicht

Hoe ga ik dit nu verstandig aanpakken..

16469183195932496947703034226162.jpg 16469183421246301132620160807695.jpg
 

Walker

Specialist Deuren en Kozijnen
Moderator
  • #2
Heb je een kruipruimte?
 

ANGELOA

  • #3
Ja ik heb een kruipruimte, behoorlijk vochtig en klam dus wil er liever niet doorheen tevens kom ik er niet bij omdat er een funderingsmuur of iets dergelijks tussen zit dus de buitenmuur is niet bij te komen...
 

Rola

Algemeen Bouwkundig Specialist
  • #4
Tyleenslang kan je alleen maar knellen, spiegellassen is niet iets wat je als hobbyist ook kan doen.
Verder gaan met koper en alles solderen of een kunststof leiding systeem gebruiken en alles persen.
 

Walker

Specialist Deuren en Kozijnen
Moderator
  • #5
Een starre leiding langs de gevel leggen zou niet mijn voorkeur hebben...

Leg de leiding in ieder geval op meer dan 60 cm diepte ivm bevriezing. De kraan dichtdraaien is niet voldoende, het water moet er ook uit en dat gaat op deze manier niet lukken.
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu