Buitenkeuken werkblad

Status
Niet open voor verdere reacties.
Ik ben een buitenkeuken aan het maken. Het werkblad is grenen, maar dat wil ik graag in een donkere kleur hebben. Tegelijk wil ik ook graag dat het blad wat krasvaster gemaakt wordt.

Kan ik buitenbeits gebruiken in mijn gewenste kleur en daar later overheen gaan met bootlak voor de hardheid?

Ik wil graag advies inwinnen voordat ik iets doms doe! :oops:
 
Ik heb heel goede ervaring met 2 componenten epoxy (boot)lak voor een keukenblad toepassing. Ik heb 3 lagen aangebracht. Het voordeel van een buitenkeuken is dat je niet zoveel last hebt van de enorme stank die deze lak veroorzaakt bij het aanbrengen.

Nadat het blad na een jaar of 7 wat minder werd heb ik het blad voorzien van een 1 component lak die oplosmiddel gedragen was, ik wilde namelijk niet weer zo in de stank zitten.

Maar deze ziet er na 2 jaar al slechter uit dan de epoxy na 7 jaar.
Succes ermee.
 
Een botenlak gaat ook jaren mee, is wat goedkoper dan epoxy en stinkt nauwelijks.
 
Beste Jan en Frank,

Kan ik mijn werkblad eerst donker beitsen voor de juiste kleur en daarna met bijv. botenlak aflakken voor de slijtvastheid? Ik ga er nl van uit dat er alleen transparante botenlak bestaat, maar misschien heb ik het op dat punt mis?
 
Neem voor het goede kleurbeeld een plank van hetzelfde materiaal als je keukenblad die je in drieen deelt waar je 1, 2 en 3 lagen beits op zet. en vervolgens aflakt met 2 of 3 lagen lak. Dan weet je voor je begint het eindresultaat.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Heb je problemen met wachtwoorden of reset, stuur een mailtje naar info a p e n staartje klusidee nl Nog niet geregistreerd? Registreer nu
or Log in via
Back
Bovenaan Onderaan