Buitendeuren verhogen, welke volgorde en hoe lang wachten met plaatsen?

J.Huntjens13

  • #1
Hallo klussers,

Vanochtend zijn de nieuwe deuren geleverd en nu sta ik te popelen om ermee aan de slag te gaan, maar ik heb nog een paar vraagjes. Het gaat om een nieuwe achterdeur (210x90 hxb) en een nieuwe voordeur met zijlicht(210x200 hxb). De deuren worden geplaatst in een halfsteens muur met daarachter een houten voorzetwand met isolatie. Vroeger was dit de garage en wij maken hier nu deels een hal van en een opslag/bijkeuken. De houten voorzetwand is nog niet geplaatst, dit wil ik eigenlijk doen als de kozijnen staan, is dit handig? Maakt dit het eenvoudiger of juist lastiger? Zou het voor nu ook voldoende zijn om alleen de houten omlijsting neer te zetten voor een paar dagen zodat ik het kozijn er in elk geval in kan zetten?

En dan de daarop volgende vraag: vorige week zaterdag hebben we de rollaag voor de voordeur gemetseld op een stalen latei, deze is ondersabeld op de juiste hoogte. Afgelopen weekend heb ik de rollaag (kopse maat) voor de achterdeur gemetseld. Deze is op een houten plank gemetseld zonder latei, er zitten ongeveer 6-7 lagen metselwerk boven (schuin dak). De plank wordt op dit moment ondersteund door het huidige kozijn. Wanneer kan ik deze plank weghalen en het nieuwe kozijn plaatsen zonder dat de boel instort?

Tips zijn welkom!

Alvast bedankt voor het meedenken!
 

Rola

Algemeen Bouwkundig Specialist
  • #2
Eerst het kozijn en dan de wand is de logische volgorde. Hoe ziet het aansluitdetail eruit?
Na een week mag de ondersteuning weg, bij het slopen van het huidige kozijn niet wrikken want dan duw je alles kapot. Stijlen en dorpels doorzagen.
 

J.Huntjens13

  • #3
Bedankt voor de reactie, Rola! Daar kan ik wel wat mee. Ik begrijp even niet zo goed wat u bedoelt met het aansluitdetail. Bedoelt u dan het detail van het kozijn aan de wand of hoe de deur in het kozijn hangt?
 

Rola

Algemeen Bouwkundig Specialist
  • #4
Kozijn met het metselwerk en de voorzetwand.
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu