Brommen van travo

A

Anonymous

Gast
  • #1
Hallo,

Na de verhuizing kom ik er achter dat de travo die in een lamp zit verwerkt erg hard bromt.

Het enige wat er veranderd is dat deze lamp nu geschakeld wordt via een hotel schakeling waarvan een schakelaar een dimmer is(220V 60-400W)maar dat mag volgens mij geen problemen opleveren.
Het dimmen van het licht gaat ook niet geheel vlekkeloos.
Ik kan via de dimmer het licht helemaal uitdraaien en naarmate ik het licht feller wil hebben geen dit niet trapsgewijs, maar bijna aan of uit.
De dimmer heb ik al vervangen, maar ik heb nog steeds hetzelfde probleem.

Weet iemand waar dit aan kan liggen ?
Of heeft de travo zijn tijd gehad.

Groeten,

Richard
 
A

Anonymous

Gast
  • #2
hoi is de dimmer wel geschikt voor een trafo, dit is namelijk niet altijd het geval, je hebt ohmse belastingen, capacitieve en inductieve belastingen in de electrotechniek, niet iedere dimmer kan een trafo dimmen, sommige trafo's zijn sowieso slecht te dimmen....
 
A

Anonymous

Gast
  • #3
Je spreekt over een hotelschakelaar: is de tweede schakelaar ook een dimmer?
 
A

Anonymous

Gast
  • #4
De hotelschakeling bestaat uit 1 dimmer. De andere schakelaar is gewoon een "schakelaar" Ik heb hetzelfde nu ook in de douche...daar zitten nm ook spotjes... zucht :( Bedankt alvast voor de reacties
 
A

Anonymous

Gast
  • #5
Probleem is dimmer. "standaard" dimmers snijden een sinus aan. maw, een deel van het sinus signaal wordt niet doorgelaten. Gevolg Ueff is lager dus minder licht. Een trafo vind dit geen leuk signaal en gaat hierdoor brommen.
 
A

Anonymous

Gast
  • #6
Er zijn meerdere soorten dimmers verkrijgbaar waaronder ook dimmers die geschikt zijn om spotjes op 12V te dimmen. Helaas zijn deze meestal wel iets duurder. Vaak staat het ook aangegeven op de verpakking van de dimmer. Zelf heb ik spotjes genomen die op 220V werken om dit probleem te voorkomen ;-)
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu