Bovenblad kleine beschadiging

Invisibleman

  • #1
Hallo,

In de nieuwe keuken hebben we een klein beschadiging. Kleine gleufje. Die ik gewoon dicht wil verven. Nu is deze de kleur wit, hetzelfde als de wit van de kastjes zelf.

Weet iemand wat de kleurcode voor de standaard wit van keukenkastjes is? Ik bedoel de kastjes zelf en niet de deuren. De keuken is een duits fabrikaat en is gekocht bij Grando.

Ook is het dan mat, zijde glans of hoogglans?

Mvg
Hans
 

Frank

Vaste beantwoorder
  • #2
Ik denk dat men dat bij de leverancier het beste weet.
Staat het niet op de offerte of rekening?
 

Invisibleman

  • #3
Hallo Frank,

Het betrof een showroom keuken en bij aflevering, was er e.e.a. stuk. Pootjes eraf, 1zijde barst erin, wasbak niet vast (beugels waren los). Opslag keuken en brengen ging niet goed. Daarom hebben we al veel stress gehad met hun en zelfs advocaat erbij. Daar ze niets wilden en we toch ern keuken nodig hadden heb ik veel zelf moeten herstellen. Maar ik denk niet dat ik hun iets hief te vragen nu. Offerte hebben we niet en op de rekening staat dit ook niet.

Daarom dacht ik, als ik.de standaard kastjes bekijk, die je overall kunt krijgen, keueken zaken en ook ikea, de kastjes zelf zijn volgens mij allemaal hetzelfde wit. En dit wit is ook het keukenblad. Dus als ik de kleurcode van dat wit heb, heb ik het ook van het blad.

Mvg
Hans
 

Kees

Vaste Beantwoorder
  • #4
Het probleem van wit is: er zijn zoveel tinten wit (bijna net zoveel als grijs :mrgreen: ).

Het makkelijkst zou zijn als je met een stukje van het materiaal naar een verfspeciaaalzaak (geen bouwmarkt!) zou kunnen gaan. Daar kunnen ze verf aanmaken van precies dezelfde kleur.

Vraag: is er bij de montage geen reststukje overgebleven (bijv. van de plint)? Dan kun je dat meenemen.

Anders toch even naar zo'n zaak en een kleurenwaaier lenen. Vaak hebben ze ook losse staaltjes, daar zou je er een paar van kunnen meenemen.

Alleen weet je dan niet zeker of het glanzend of zijdeglans zou moeten zijn. Misschien bestaan die stalen ook wel in beide uitvoeringen. En anders kan de betreffende verkoper je vast wel verder helpen... :wink:
 

Invisibleman

  • #5
Hallo Kees,

Bedankt voor je advies. Ik zal eens kijken, of we nog 'n stuk plint over hebben. En dan inderdaad naar een verfspeciaalzaak gaan.

Maar ik vroeg dit hier, omdat ik er vanuit ging, dat de kastjes op zich, een standaard wit hadden. Als ik zo op het eerste gezicht zie, bij de keuken zaken, IKEA en waar ook, lijken ze me in iedergeval allemaal hetzelfde wit te zijn. En in gross van de gevallen, alleen de deurtjes e.d. de kleur van de keuken zouden maken.

Maar nogmaals bedankt en ik zal eerst eens kijken of ik nog 'n stuk plint heb en deze meenemen, anders inderdaad even kijken voor zo'n waaier.

mvg
Hans
 

Actief

  • #6
Er bestaan gespecialiseerde bedrijven voor de reparatie van interieur waaronder ook aanrechtbladen. Die mensen weten veel van deze kleurcodes en hebben er oog voor.

Je kunt ze vaak ook gewoon een adviesje vragen zonder dat het meteen geld moet kosten. Een man van ******* heeft mij een jaartje geleden in ieder geval perfect geholpen bij een vergelijkbaar probleempje met een kunststof kozijn
 

Jan

Algemeen beantwoorder
Moderator
  • #7
Na ruim 1 jaar zal het wel opgelost zijn.
Reclame maken is niet toegestaan, lees de forumregels.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu