Bouwfolie om optrekkend vocht te voorkomen

Cmf

 • #1
Ik heb een nieuwe schuur gebouwd. Als vloer wil ik betontegels gebruiken op een zandlaag. De zandlaag ligt weer op de grond. Zonder folie zal ik ongetwijfeld last krijgen van optrekkend vocht. Ik wil daarom het volgende doen. Op de grond bouwfolie leggen. Daarop een laag zand van ± 20 cm (nodig voor voldoende hoogte t.o.v. de bestrating buiten) en daarop de betontegels.
Vragen:
- Is deze aanpak voldoende om optrekkend vocht te voorkomen.
- Het folie wil ik langs de randen (muur/fundering) met purschuim vastplakken en afdichten. Is dat nodig? Of is het gewicht van het zand voldoende voor de afdichting.
- Het folie is niet breed genoeg voor volledige afdekking. Ik moet dus twee lagen laten overlappen. Moet ik die overlap ook apart afdichten (bijv. met purschuim) of is ook het gewicht van het zand voldoende?

Groeten,
Kees
 
 • Klusservice
  Klusidee
  Klusidee helpt je met het vinden van een klusoplossing! Kom je er zelf niet uit en heb je een vakman nodig schakel dan de klusservice van Klusidee in. Direct een vakman inschakelen
 • Mn22

  Vaste beantwoorder
  • #2
  Dat wordt niets. De zandlaag zal geheel uitdrogen en niet stabiel blijven, waardoor je tegels niet goed blijven liggen.

  Ook het vastplakken van plastic met purschuim gaat niet. Ten eerste purschuim totaal ongeschikt en daarnaast zullen de meeste plasticsoorten een vorm van pe dan wel pp folie zijn. Beide niet te lijmen of te kitten.

  Als je een droge schuur wilt, gewoon even een betonvloertje erin storten.
   

  Cmf

  • #3
  Dat is een duidelijk antwoord. Ik ga er nog eens even over denken.

  Groeten,
  Kees
   

  Cmf

  • #4
  Zou ik het probleem van uitdrogen en daardoor instabiel worden van de zandlaag kunnen oplossen door het zand te vermengen met cement zodat er een stevige (harde) massa ontstaat.

  Blijft ook mijn vraag over de overlapping van de folie. Moet die naad dichtgetaped worden
   

  Login

  Je wachtwoord vergeten?
  Nog niet geregistreerd? Registreer nu