Bouclé tapijt verlijmen op trap

Daze

 • #1
Binnenkort worden mijn trappen bekleed met bouclé tapijt, op aanraden van de tapijtwinkel gebeurt dit door het tapijt zonder ondertapijt te verlijmen op de trap. Ik heb altijd begrepen dat het beter is tapijt te spannen op spijkerlatjes icm ondertapijt, maar volgens de winkel is dit niet nodig bij een kortpolig bouclé tapijt en gebeurt dit meestal alleen bij hoogpolige tapijten om het pletten van de polen te voorkomen. Is dit correct? En is het sowieso niet beter voor de levensduur van het tapijt om een ondertapijt te gebruiken, ook bij een kortpolig bouclé tapijt?

Na het verwijderen van het oude tapijt zijn er wat lijmresten achtergebleven op de trap. Deze heb ik zo goed als mogelijk verwijderd, er zijn geen grote bobbels meer, slechts als je met je hand er over gaat voel je nog wat lichte ongeffenheden. Is dit vlak genoeg om het nieuwe tapijt op te verlijmen of moet het dan perfect vlak zijn, ik kan me voorstellen dat bij een kortpolig tapijt oneffenheden beter opvallen of valt dit wel mee?
 
 • Klusservice
  Klusidee
  Klusidee helpt je met het vinden van een klusoplossing! Kom je er zelf niet uit en heb je een vakman nodig schakel dan de klusservice van Klusidee in. Direct een vakman inschakelen
 • Waldy

  Specialist Zonwering
  • #2
  Spijkerlatjes op een trap heb ik nog nooit gezien, zijn ook zeer korte stukken tapijt

  Voor het overige: Ik mag toch wel aannemen dat de mensen van de tapijtwinkel weten waar ze het over hebben en vakbekwaam zijn.

  Als je zelf twijfelt (weinig of geen vertrouwen hebt), waarom ben je dan naar die tapijt winkel gegaan? (zou ik zeggen)
  Zoals ik het lees hebben zij je een juist advies gegeven.
  Betreft de mijmresten, wat zegt je tapijtwinkel? Zij gaan het leggen.
   

  Daze

  • #3
  Spijkerlatjes op een trap komt wel degelijk voor, het vorige tapijt op m'n trap was namelijk zo gelegd, gespannen op spijkerlatjes met ondertapijt. De lijmresten die zijn achtergebleven, moet eigenlijk zeggen tevoorschijn gekomen, zijn nog oude lijmresten van een eerdere stoffering door de vorige bewoner.

  Ik twijfel omdat de ene tapijtwinkel wel ondertapijt aanraadt en de ander niet. En wat betreft de lijmresten zegt de tapijtwinkel dat niet alles er af hoeft maar dat het zo vlak mogelijk moet zijn, maar ja wat is 'zo vlak mogelijk'.

  En vertrouwen, tja na een verbouwing van bijna 2 jaar waarin zowat alles mis is gegaan en ervaringen met ontelbare zogenaamde 'vakwinkels' en 'vaklui' heb ik intussen geleerd dat je nergens echt op kunt vertrouwen en dat men niet schuwt om de boel op een foute manier af te werken en dan naderhand wel ziet waar het schip strandt, waarna het probleem in de praktijk zelden of nooit meer helemaal opgelost wordt. Vandaar dat ik graag ook nog advies inwin van onafhankelijke experts... :wink:
   

  Lichtpunt

  • #4
  "Vaklui" die naar je toe komen zijn later meestal niet meer terug te vinden of te traceren, een goede tapijtwinkel zit er over een paar jaar zeer waarschijnlijk nog dus is later nog aan te spreken.
  Hebben ze in dat vakgebied ook geen "keurmerken" ?
   

  Jan

  Algemeen beantwoorder
  Moderator
  • #5
  U komt nu al zo lang op dit forum dat u zou kunnen weten dat adviezen van bedrijven niet beoordeeld worden.

  De lijmresten zou ik grotendeels weghalen met een scherpe verfkrabber, als de bobbels weg zijn is het voldoende.
   
  Status
  Niet open voor verdere reacties.

  Login

  Je wachtwoord vergeten?
  Nog niet geregistreerd? Registreer nu