Bosch WTL5200 aan/uit schakelaar

CorineJc

  • #1
Na diverse geslaagde reparaties via diverse groepen van andere klusjes (geweldige site is dit toch), nu een probleem dat ik nog niet gevonden heb.

Heb een Bosch wasdroger WTL5200, ongeveer 7 jaar oud, wordt goed onderhouden: deurfilter ontdaan van pluizen voor elke droogbeurt, filter onderin wordt ook geregeld schoongemaakt. Sinds enige tijd wil de machine niet meer drogen: na indrukken van aan/uit-schakelaar gaat t lampje bovenaan een fractie van seconde branden maar zodra knop wordt losgelaten, gaat ie weer uit. Filters netjes schoon hielp niet. Geen water onder de machine zo te zien. Er branden ook geen andere lampjes of zo.

Uit nieuwsgierigheid heb ik gedurende enige tijd de aan/uit schakelaar ingedrukt gehouden om te kijken wat er gebeurt: dan gaat het bovenste lampje branden en het programma gewoon werken (tot ik de knop weer loslaat). Omdat ik met 2 kleine kinderen eigenlijk niet goed zonder zo'n ding kan is het probleem tijdelijk opgelost door een stok te plaatsen tussen de muur en de schakelaar (die daardoor dus permanent wordt ingedrukt zolang de stok er zit). Programma loopt netjes helemaal, was wordt weer keurig gedroogd. Dus blijkbaar inderdaad een schakelaar probleem?

Weet iemand hoe je zo'n schakelaar moet vervangen? Of is het een kwestie van de schakelaar schoonmaken, of van oxidatie of zoiets? Kan je er makkelijk bij? Ben niet bang om te sleutelen maar wil wel graag van tevoren weten wat ik moet doen voor ik t apparaat openmaak....

Groetjes Corine


Nr volgens binnenkant deur:
WTL5200EU /09 FD 7910
 

Henny

  • #2
De (dubbelpolige) schakelkontakten functioneren nog wel.
Alleen de vergrendeling van de schakelaar werkt niet meer.
Je kan proberen de schakelaar in te spuiten met kontaktspray.
Mocht dit niet het gewenste resultaat hebben, vervang de schakelaar dan.

bestelnummer: 154144
 

CorineJc

  • #3
Bedankt Henny, dat ga ik proberen komende dagen op een rustig moment.
Ik laat het nog weten of het gelukt is...
Groetjes

Corine
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu