Bosch droger WTL5200: veel water bij ventilator

Tas01

  • #1
Type Bosch WTL5200EU /09 FD8007 04024

Het element van de droger ging na ongeveer 5 seconden opwarmen weer uit.
Na speurwerk op dit handige forum heb ik de temperatuursensors doorgemeten. 25K ohm op het verwarmingselement, 10 K Ohm net onder de deur. Klopt dit?
Vanmorgen heb ik de soldeerverbindingen van de relais op de stuurprint even aangetipt met een soldeerbout. Hierna doet het verwarmingselement het weer prima, maar er wordt erg veel water (na een half uur zo'n 200 cl.) naar de ventilator gezogen wat als druppeltjes richting het verwarmingselement wordt geslingerd. Is dit normaal?
Door het verwijderen van de achterkap is de pakking wel overleden, is de Bosch website de aangewezen plek om een nieuwe te bestellen, of kan dit handiger?
 

Tas01

  • #3
Hoe kan ik de pomp en vlotter uitbouwen, zodat ik dit compartiment ook schoon kan maken?

De slangen zijn doorgeblazen en als ik water na de condensor toevoeg, dan wordt dit direct naar het reservoir gepomt. Echter als de machine droogt, dan zuigt de ventilator alles weg en blijft het reservoir leeg. Weet iemand raad?
 

Tas01

  • #4
De pomp en de vlotter zijn er na enig proberen makkelijk uit te halen als je eerst de slang losmaakt. Deze is nadien zonder al te veel moeite weer te monteren.

Nieuwe pakking heb ik bij Bosch besteld en dan maar meteen 2. De droger werkt weer als vanouds. Dank aan alle reacties, samen met de oplossingen van anderen heb ik mijn droger kunnen maken voor 9 euro.
 

Tas01

  • #5
Dit topic kan gesloten worden
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu