Bosch wasmachine aansluiten op afvoer

T.isomo

  • #1
Hallo iedereen,

Dit is mijn eerste post op het forum. Mijn vriendin en ik zijn recentelijk verhuisd naar een nieuw appartement, en zijn nu alles aan het monteren en installeren.

Morgen sluiten we de wasmachine en droogkast aan, nu hebben we hierover enkele vragen.

In het appartement is een kraantje voorzien voor de aanvoer van water, alsook een buis voor de afvoer van water. Beiden zijn recent geïnstalleerd en voldoen aan alle vereisten voor het aansluiten van een wasmachine.

De wasmachine die we gekocht hebben (van het merk bosch) kwam geleverd met een water-toevoerslanger, en een water-afvoerslang. Deze zijn elk iets langer dan een meter.

De wasmachine staat momenteel exact NAAST het kraantje voor de aanvoer van water, en de buis voor de afvoer van het water. Ik heb hiervan enkele foto's genomen en toegevoegd aan dit bericht.

Wanneer ik nu dus de afvoerslang in de afvoerbuis steek, moeten we hiermee wel een lus maken. Een soort van U bocht om het zo te stellen. Het water moet dus met andere woorden eerst even naar beneden, dan terug naar boven, om zo in de afvoerbuis te lopen.

Nu vroegen we ons af of dit wel mag. Zou het beter zijn het water eerst naar boven te loodsen, en dan met 1 beugel de buis naar beneden te richten?

Ik kijk alvat uit naar jullie antwoord!

 

Arie1

Specialist Verwarming
  • #2
Dit pomp hij wel weg. Alleen zou je slang wel vast zetten met een beugel aan de muur (beugel wordt meestal mee geleverd) anders heb je kans dat hij door de waterkracht bij afpompen eruit schiet.
 

Henk253

Specialisme badkamers en sanitair
  • #3
Zorg wel dat de slang niet lager dan 65 cm staat

afvoer mag 65-90cm hoog zijn

Bij een nieuwe machine zit ook een bochthier klik je de slang in en je kunt met een schroef vast zetten tegen de muur.
 

Jan

Algemeen beantwoorder
Moderator
  • #4
De bovenkant van de afvoerpijp zit veel te laag.
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu