Bosch vriezer start niet meer op

Hanzl

  • #1
Ik heb een Bosch vrieskast met 3 lades (type GSD11122) van ongeveer 8 jaar oud. Tijdens een verbouwing is er een aantal malen de stroom eraf geweest.
Op een gegeven moment lag er water onder de vriezer en was hij aan het ontdooien. Rode lampje brandde.
Wij hebben stekker er uit getrokken en vriezer geheel laten ontdooien. Als we hem nu weer aanzetten maakt hij geen geluid, rode lampje brandt nog steeds, groene lampje brandt flauw en flikkert. De kast vriest niet. ook niet als we schakelaar snel vriezen aanzetten. Dan gaat wel bijbehorende gele lampje branden
Wat kan er mis aan zijn???
 

Jan

Algemeen beantwoorder
Moderator
  • #2
Tik eens met een hamer op de compressor, dat is de zwarte bol onderin aan de achterkant van de vriezer, mogelijk zit de compressor vast en schiet hij dan weer los.
 

Hanzl

  • #3
Beste Jan
Bedankt voor de reactie. Ik heb het geprobeerd. Toen ik de stekker erin deed begon hij eigenlijk meteen al te zoem. Ik denk dat is goed maar na enkele minuten houdt hij op. Ik heb daarna getikt op de compressor maar dat geeft geen effect. Als ik stekker er even uithaal en na enige tijd weer in stopcontact steek gaat hij weer enkele minuten zoemen en stopt weer. Compressor wordt ook wel heel erg warm ten opzichte van de compressor van de koelkast die eronder staat
 

Jan

Algemeen beantwoorder
Moderator
  • #4
Als we hem nu weer aanzetten maakt hij geen geluid
Als u direct vermeld had dat de compressor wel zoemde had ik niet voorgesteld met een hamer een tik te geven, dat helpt dan zo goed als zeker niets.
Hebt u de kast scheef gehad, er is een kans dat de leidingen verstopt zitten, dat kan trouwens ook zonder scheef houden van de kast.
Ik denk dat een witgoedmonteur ter plekke de oorzaak kan vaststellen.
Als u eventueel een nieuwe moet kopen wil het witgoedbedrijf wel eens afzien van de kosten, kwestie van onderhandelen vooraf.
 

Hanzl

  • #5
Beste Jan
hij maakte ook geen geluid maar toen ik hem vanmorgen aan zette begon hij weer ineens te zoemen maar dat hield al snel op en toen heb ik pas op de compressor getikt. Dan gaat hij soms (niet altijd) even zoemen en borrelen de leidingen maar dat is maar kort en dan valt hij weer stil.
 

Jan

Algemeen beantwoorder
Moderator
  • #6
Volgens mij is de vriezer aan het eind van z'n latijn.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu