Bosch vaatwasser smv40e10eu stopt er na een uur mee

Yep

 • #1
Onze vaatwasser stopt bij het programma van 7o Gr na een uur , in het begin piepte het dan. Bij het openen vd deur staat er nog een laag water in. Het water is wel heet.

Voor deze storing maakte de machine wel meer lawaai, nu echter niet meer.
Alle filters nagekeken, soda beurtje gedaan, helaas zonder resultaat. Als ik de machine reset en een kort programma start dan pompt de machine het water wel weer grotendeels weg. 

Zelf denk ik aan kapotte hoofdpomp/sensor. Iemand een andere suggestie. 

De machine is nog maar 4 jaar oud

Alvast bedankt voor de tips
 

S.oldeerbout

Specialist Keukenapparatuur
 • #2
Wat voor foutcode staat er dan als het piept.
 

Yep

 • #3
Hou

Er zit geen display op de machine, dus geen foutcode
 

S.oldeerbout

Specialist Keukenapparatuur
 • #4
Daar was ik al bang voor...
Waarschijnlijk pompt het toestel niet meer goed af als het water warm is, dit kan bv komen door een elastiekje om de afvoerpomp of een verstopping in de afvoerslang of zelfs een knikje in de afvoerslang.
 

Yep

 • #5
Hallo

Er is een reparateur bij geweest, die geeft aan dat dit type machine na een aantal jaar veel problemen geeft. Hij vermoed dat het aan de motor ligt, maar weet het dus niet zeker, of printplaat. Grote kans dat we na 4 jaar dus een nieuwe machine moeten kopen, dat zou te gek voor woorden zijn.

Machine is nagekeken op verstoppingen e.d. maar dit is is niet het probleem.

Iemand nog een suggestie/idee

Alvast bedankt
 

Yep

 • #6
Nog even een opmerking

Zou het zin hebben om de klantenservice van Bosch te bellen. Machine is nog maar 4 jaar oud, monteur gaf al aan dat dit een "probleemserie" is.

Nou er enige coulance te verwachten zijn?
 

Yep

 • #7
Nog even weer een update

Ik heb de machine nog een keer op 70 Gr laten wassen, na 20 min wat schoonmaakazijn erbij gedaan. Nu heeft de machine een volledig programma gedraaid, er is ook geen water achtergebleven. Ik kon mijn geluk dus niet op.

ik denk nog even een kort programma draaien om de azijnlucht eruit te krijgen. Het programma draaide wel volledig maar er bleef weer een hoop water achter, te vroeg gejuicht.
E
ik denk de volhouder wint, nog maar een keer een programma draaien van 70 Gr. Na iets meer dan een uur de machine stil, geen pieptoon. De machine weer opgedaan, alle lampjes uit en nog een hoop water op de bodem. Machine weer aangezet en de machine draait weer vrolijk Door. Uiteindelijk heeft de machine het programma weer afgewerkt, nu is er geen water achtergebleven.Wat kan dit toch zijn?. Waar moet je zoeken?
 

Yep

 • #8
Nog maar een update

2 een programma gedraaid van 45 Gr. Beide keren draait de machine het volledige programma, en 1x stond er nog een plasje water in de machine.

Er is een monteur bij geweest, hij denkt de motor dus een dure reparatie. Hij kan echter niet 100% garanderen of het dan verholpen is.

Nou alles bij elkaar een heel verhaal .

Tips, suggesties zeer welkom.
 

S.oldeerbout

Specialist Keukenapparatuur
 • #9
ik denk de volhouder wint, nog maar een keer een programma draaien van 70 Gr. Na iets meer dan een uur de machine stil, geen pieptoon. De machine weer opgedaan, alle lampjes uit en nog een hoop water op de bodem. Machine weer aangezet

Dus samengevat : toestel valt geheel uit!!

Dat is dan weer een heel ander verhaal.
Wees eens duidelijk , want door deze onduidelijkheden kom je er niet uit.
 

Yep

 • #10
Ik zal proberen duidelijk te zijn.

Machine vandaag op 70 Gr laten draaien. het heeft de volledige 2.15 uur gedraaid, ook de bodem droog.

Daarna kort programma 45 Gr gedraaid, liep ook volledig tot het eind, maar een plas water op de bodem. Bij het starten van een nieuw programma pomp hij het wel weer weg.

Nogmaals een programma van 70 Gr laten draaien en na ong 1.15 uur stopt de machine. Geen pieptoon en bij het opendoen van de deur zijn alle lampjes uit. De machine weer aangezet en toen vervolgde de machine zijn programma tot het eind, ook een pieptoon als teken van einde programma. Nu ook geen water op de bodem en in het filter.Hopen dat ik nu wat duidelijker ben, daar heb ik dus blijkbaar wat moeite mee.Alvast bedankt voor de feedback
 

S.oldeerbout

Specialist Keukenapparatuur
 • #11
Yep schreef:
Ik zal proberen duidelijk te zijn.

Machine vandaag op 70 Gr laten draaien. het heeft de volledige 2.15 uur gedraaid, ook de bodem droog.

Daarna kort programma 45 Gr gedraaid, liep ook volledig tot het eind, maar een plas water op de bodem. Bij het starten van een nieuw programma pomp hij het wel weer weg.
Maar was het toestel dan wel echt klaar met het programma of was het toestel geheel uitgevallen?

Nogmaals een programma van 70 Gr laten draaien en na ong 1.15 uur stopt de machine. Geen pieptoon en bij het opendoen van de deur zijn alle lampjes uit.
Dus toestel compleet uitgevallen.
De machine weer aangezet en toen vervolgde de machine zijn programma tot het eind, ook een pieptoon als teken van einde programma. Nu ook geen water op de bodem en in het filter.Hopen dat ik nu wat duidelijker ben, daar heb ik dus blijkbaar wat moeite mee.Alvast bedankt voor de feedback
 

S.oldeerbout

Specialist Keukenapparatuur
 • #12
Niets mis met de pompen.
Mijn mening toestel valt geheel uit , daarom staat er nog water op de bodem.
Controleer stopcontact , niet toevallig een verlengdoos gebruikt?
Rommel eens met de stekker als het toestel draait , uitvallen van het toestel of een knetterend geluid uit het stopcontact?
Gebruik eens een andere groep.
Controleer aansluitsnoer die in de machine gaat , dit is een soort van Eurostekker en kan los zitten , je moet dan wel het toestel uitbouwen , of je moet er rechtsachter goed bij kunnen.
Verder ook wel printbaanbreukje meegemaakt in de bedieningsprint in de deur.
Als je het toestel weer moet aanzetten als je de deur opentrekt , dan is de spanning dus weggevallen!!
 

Yep

 • #13
Hallo

Bij het programma van 45 Gr was het toestel klaar, er brand een lampje bij einde, echter niet al het water is weggepompt.

Bij het programma van 70 Gr dan idd geheel uitgevallen op iets meer dan de helft. Binnen 10 min toestel aangezet gaat dan verder op 70 Gr waar het gebleven is, maakt het programma in het geheel af. Nu is wel al het water weggepompt

Enig idee wat er kapot zou kunnen zijn aan de machine?

Morgenvroeg zal ik de machine nog eens laten draaien.

Wederom bedankt voor de reactie, en het meedenken.
 

S.oldeerbout

Specialist Keukenapparatuur
 • #14
Zie hierboven , de spanning valt weg.
Probeer het anders eens te reproduceren door de stekker eruit te trekken en er weer in.
 

Yep

 • #15
Ga ik morgenvroeg gelijk doen

Thanks
 

Yep

 • #16
Hallo

Vanochtend gelijk de stroom eraf gehaald. Daarna een programma van 45 Gr gedaan . Ging goed, lampje einde en geen water op de bodem e.d

Toen programma van 70 Gr gedaan liep ook helemaal goed, lampje einde en een pieptoon, geen water op de bodem e.d.

Probleem opgelost.

Monteur gebeld, uitgelegd wat ik gedaan heb, hij zegt wel dat het of de printplaat is, of de sensor in de pomp. Besloten om het nu maar te laten zoals het is, zijn toch reparaties van over de 200 euro en dan niet eens de garantie dat het probleem verholpen is.

Ik denk na het telefoontje nog een keer een programma draaien van 45 Gr, maakt wederom het hele programma af, lampje einde brandt, en een pieptoon. Maar helaas, filter zit nogal met water en ook iets op de bodem, niet helemaal goed afgepompt dus.

Wat te doen? Ik word er een beetje moedeloos ook mede dat de monteur geen duidelijke diagnose kan stellen.
 

S.oldeerbout

Specialist Keukenapparatuur
 • #17
Volgens mij zit er gewoon iets in de afvoerpomp.
 

Yep

 • #18
Ik ga dit door een monteur laten checken

Bedankt voor het meedenken tot nu toe.

Gr
 

S.oldeerbout

Specialist Keukenapparatuur
 • #19
Kan je dat zelf niet , wordt wel een duur grapje als je alle "hints" direct laat controleren door een monteur.
 

Yep

 • #20
Helaas,ik heb 2 linker handen, en zo goed als geen technisch inzicht.

De kosten van een "diagnose onderzoek" wil ik nog wel betalen. Ik heb contact gezocht met een bedrijf waar deze kosten zeer schappelijk zijn. Service dienst van Bosch ga ik natuurlijk niet doen, dan kan ik net zo goed een nieuwe kopen.

Mijn vrouw dacht dat de machine het weer deed, heeft met vaat een programma van 70 gr gedraaid. Programma wel helemaal afgedraaid tot het einde maar een grote vieze plas water op de bodem. Als ik even nieuw programma start pompt de machine wel weer het water weg.

Gr
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu