Bosch vaatwasser sgv4603eu/17 verstopping

A

Anonymous

Gast
  • #1
De pomp van mijn Bosch vaatwasser, type s9vt1b (E-nr: sgv4603eu/17) krijgt onvoldoende water om met voldoende druk te sproeien.

Het reservoir in het linker zijpaneel zit vol en het aquaslot en de watertoevoer werken goed. Van de twee magneetklepjes in het linker zijpaneel wordt de voorste even bekrachtigd en op de achterste heb ik geen spanning kunnen meten. Als ik de vaatwasser met een emmer met water vul werkt het sproeisysteem wel met voldoende druk.

Het probleem lijkt een verstopping naar de pomp toe of een klep die niet wordt geopend.

Wie kent dit probleem en helpt me uit de brand?

Helaas.

Ik heb vrijdagavond uitgebreid deze site door gekeken en inderdaad ook verstoppingen in Bosch machines zien staan maar mijn specifieke probleem niet kunnen terugvinden.
 
A

Anonymous

Gast
  • #2
Meet de ohmse weerstand eens van de achterste spoel, deze moet rond de 2000 ohm liggen uit mijn hoofd ( kan vandaag nietexact nazien). Meet deze niet door dan is de spoel defect. De waarde moet gelijk zijn aan de voorste spoel.
 
A

Anonymous

Gast
  • #3
Ik heb de spoelen door laten meten beiden geven 2,3 kOhm aan en lijken daarmee dus OK. Ik heb geen idee van de werking van een vaatwasser maar wat zou er verder aan de hand kunnen zijn? Wat ook apart is dat als ik een programma selecteer aan de bovenzijde van de voordeur dat het programma dan een veel langere programmaduur weergeeft dan toen de vaatwasser het nog wel goed deed.
 
A

Anonymous

Gast
  • #4
264636 bestellen en vervangen. Module (besturing) moet worden vervangen. leeglooptijd labyrint is te kort.

Succes.
 
A

Anonymous

Gast
  • #5
Dank je voor het meedenken. De module heb ik vervangen en het probleem lijkt verholpen. De prijs van 130 euro was best hoog om zondermeer aan te schaffen maar toch gedaan op je aanraden.

Goed meegedacht dus op afstand.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu