Vaatwasser Bosch SGV4603EU/17

Haag

  • #1
Beste vaatwas-kenner(s),

Onze vaatwasser werkt niet. Het lijkt erop dat de stroom telkens onderbroken wordt of dat de timer (oid) ergens halverwege blijft hangen.

In eerste instantie brandden alle lampjes, toen niets meer. Nu brandt er soms een lampje en soms kan ik zelfs een programma kiezen en lijkt er ook iets te gebeuren. Maar na enkele minuten gaat hij haperen en is er toch niets gebeurd.

Als ik een tijdje heb zitten drukken en proberen, doet hij het een tijdje helemaal niet (of er flikkert af en toe een lampje). Ik kan de machine niet resetten (reageert niet op het indrukken van beide knoppen).

Het betreft een:
Vaatwasser Bosch SGV4603EU/17
FD nummer: 8011 130122

Weet iemand waar we aan moeten denken en wat we kunnen doen? Met drie kleine kinderen merk ik dat ik echt 'te' gewend ben geraakt aan mijn vaatwasser!!
Alvast bedankt, Inge
 

Co de Witgoedman

  • #2
Zo te lezen heeft u een probleem met de electronica die in de deur zit.
Het bestelnr van de electronic is 26-4636 en kost rond de 145 euro.
 

Haag

  • #3
Oei, ik was er eigenlijk ook wel al bang voor. Bedankt voor het antwoord.
Ik ga mijn man nu maar aan de klusserij zetten.
Groeten, Inge
 

Chip-pie

  • #4
Je kan ook de Bosch service dienst bellen, module wordt namelijk onder coulance geleverd.
 

Haag

  • #5
Ehm, wat houdt 'onder coulance' in?
Overigens heb ik de Bosch service gebeld, want het open maken van de vaatwasser bracht niet veel duidelijkheid. Helaas doet Bosch er ruim 2 weken over voordat ze tijd hebben mijn vaatwasser te bekijken/maken...
 

Chip-pie

  • #6
Onder coulance houd in, dat je niets voor het module hoeft te betalen, alleen basis tarief evt. arbeidstijd, er zit dan ook weer 1 jaar garantie op de uitgevoerde reparatie.

Het is inderdaad erg druk bij de Bosch service dienst, normaal komen ze bij het eerste bezoek tussen de 2 en 3 werkdagen langs.
 

Haag

  • #7
Je maakt me erg blij!
Al moet ik zeggen dat na bijna 2,5 week afwassen (3 x per dag) ik bijna alles er voor over heb dat het ding gemaakt wordt!
Morgen komt een Bosch-meneer me van mijn lijden verlossen!
Bedankt!
 

Pverhoev

  • #8
Beste Inge,

Jouw vaatwasser vertoont dezelfde kuren als het apparaat wat bij mij nu bijna geheel gedemonteerd op een veilingkist in de keuken staat. De besturingsmodule heb ik reeds eruit gehaald om te kijken of er slechte verbindingen op te zien zijn,maar het ziet er prima uit.
Ik vraag me af of de module door Bosch service te testen is, voordat deze besteld wordt.
Kun je reageren of het vervangen inderdaad de oplossing was?

Al vast bedankt voor de moeite.
Peter.
 

Haag

  • #9
Beste Peter,

Afgelopen vrijdag is een monteur van Bosch langs geweest. Het was idd het besturingsdeel. Aan de module was niets te zien, maar er is een nieuwe ingezet (onder coulance, want de vaatwasser was -net- geen 6 jaar oud) en nu doet hij het weer gewoon.

heb jij die module er zelf uitgehaald? dat vind ik wel knap, want het zag er allemaal niet helemaal vanzelfsprekend uit.

het enige wat belangrijk was om even te controleren (zei de meneer van Bosch) dat die blauwe en zwarte pinnetjes niet kapot waren en dan die staaf (lijkt op een batterij) niet bol stond.

het euvel was trouwens bekend en kwam dus vaker voor bij deze serie en het nieuwe besturingsdeel zou dat dus niet meer kunnen hebben.

ik hoop dat ik je voldoende geholpen heb, als je nog vragen hebt, hoor ik het graag!

succes, Inge
 

Kees

Vaste Beantwoorder
  • #10
Als Peter nog meer vragen heeft, is het de bedoeling dat hij een eigen, nieuw onderwerp begint over zijn eigen vaatwasser, graag met complete vermelding van de E-nummer en FD nummer.

Dit onderwerp is beëindigd, want opgelost door een monteur.

Slotje.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu