Bosch vaatwasser sgs65 afvoerprobleem

Wim6

  • #1
Mijn Bosch vaatwasser heeft een probleem en dit is dat de afvoer van het water soms wel en soms niet goed gebeurd, hierdoor blijf ik aan het einde van het programma zitten met een halfvolle bakmet smurrie.

Ik heb de leidingen al na gekeken an ook de linker zijkant eraf gehaald en alles schoongemaakt en geinspecteerd.Ik hoor de pomp wel lopen maar de ene keer als ik hem reset en opstart pompt hij wel het water weg en de andere keer niet terwijl hij toch loopt!

Bij inspectie zag ik dat bij de schroef van de pomp een kapje zit gemonteerd dat ervoor zorgt dat er voldoende stroming in het pomphuis zit, en er zaten tevens twee gaatjes met in de ene de bevestigingsschroef voor het kapje.

Mijn vraag is dient het andere gaatje open te zijn of niet.
Hopend dat iemand mij kan helpen!!

Vriendelijke groeten wim van hees
:cry:
 

Henny

  • #2
Als de afvoerpomp wel draait, maar het water wordt niet afgevoerd, dan zal
er achter de afvoerpomp een verstopping zitten.
Het afgepompte water loopt via de achterste twee kanalen van het labyrint
naar de afvoerslang.
Controleer ook de linkerbovenhoek van het labyrint op mogelijke vervuiling.
Door het kapje in de filterbak te demonteren, kan je het schoepenrad van de
afvoerpomp controleren.
Laat de afvoerpomp ook even draaien zonder kapje.
Als laatste kan je de afvoerpomp demonteren en inspecteren.
Bij verdere vragen het E-nummer van de machine opgeven.
 

Wittenico

  • #3
Als je dat kapje er af hebt gehaald zie je ook een zwarte of doorzichte strip zitten. Precies daar waar het gat zit waar het afvalwater door moet. Dat stripje is de afsluiter voor terug komend water. Als je dat stripje er uit trekt moet er een rond lipje aan zitten. Misschien dat deze er af is en in de afvoerslang naar het labyrint zit.
Dit wil wel eens gebeuren en dan pompt hij de ene keer wel en de andere keer niet
 

Wim6

  • #4
Ha wittenico ik heb wel gevonden waar je het over had maar dit was niet het geval , wel heb ik een klein rvs rond schijfje gevonden ongeveer 3 millimeter rond en 1 millimeter dik.
Dit lag op de rand boven in de spleet van het zwarte plaatje, en volgens mij was dat het euvel want na het verwijderen van het losliggende rondje heb ik heb hele kapje teruggezet en weer vastgeschroeft.

Nu blijkt dat het gehele plaatje een beetje is vervormd door het lange zitten van dit rvs rondje hierdoor kan ik het niet helemaal waterdicht maken en spuit dus de pomp het water af en toe weer terug in de opvangbak.
Na het aandrukken van het kapje aan de andere kant het zwarte stripje hoorde ik een klik , hierdoor kwam er geen water meer teruggepompt in de bak en werd het water wel goed weggepompt, nu moet ik wel een ander kapje bestellen want deit is door het lange zitten van het rondje toch een beetje vervormd en sluit niet meer helemaal waterdicht af.

Maar het scheelt al een hele hoop met eerst, want ik heb een proef run gedaan en na afloop was de hele vaatwasser leeg en blinkend schoon.
Ik hoop dat ik zon kapje aan kan komen maar dat zalw wel, heb je tips???? bedankt voor de reacties :mrgreen:
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu