Bosch vaatwasser krijgt geen water

WillemZ

  • #1
Mijn Bosch inbouw vaatwasser SGV4613 krijgt geen water. Het E-nummer en FD nummer kon ik echt nergens vinden, in elk geval nergens op de deur. waarschijnlijk zit dit achter het kastdeurtje.
Ik heb geconstateerd dat het labirinth wel gewoon volloopt, maar dit water loopt de machine in als deze nog aan het afpompen is, dus dan is alles weg.
De machine volgt wel het gehele programma, dus als ik op de juiste momenten een emmer water erin gooi, dan doet alles het verder prima.
Als ik de deur opentrek dan hoor je een zuigend geluid.
Ik weet niet of het er iets mee te maken heeft, maar sinds enige tijd "kloinkt" de waterleiding als de machine water inneemt. Dit was voorheen niet zo.
Ik heb een paar keer met soda gespoeld maar dat had geen effect. De bak onder de machine is kurkdroog.
 

Henny

  • #2
Mogelijk een vervuiling van het labyrint / niveaukamer / geribbelde slang.

Bij het Siemens aquaslot gaat open en dicht topic kan je zo n vervuiling goed op de foto s zien.
 

WillemZ

  • #3
Kan iemand vertellen waar het E nummer en FD nummer op de bovenkant van de deur van de vaatwasser staat?
Ik heb nu voor de tweede keer elke cm van de deur bekeken, maar de enige tekst die ik tegenkom is het stickertje waarop Bosch een paar merken afwasmiddel adviseert. Waarschijnlijk staat het dus aan de voorkant waar het deurpaneel tegenaan is geschroefd, maar die ga ik nog niet verwijderen zolang de vaatwasser niet total loss is.
 

WillemZ

  • #4
Wat de vervuiling betreft is het bij mij nog niet zo zwart als op de foto, maar schoon is het zeker ook niet. Ik ga dat in elk geval even proberen schoon te krijgen.
 

WillemZ

  • #5
Ik heb het labirinth gedemonteerd en schoongemaakt. (met rioolontstoppingsmiddel, want ik had niets anders, maar het werkt wel)
Maar helaas bleek het niet geholpen te hebben.
 

WillemZ

  • #6
Is er echt niemand die kan helpen?
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu