Bosch vaatwasmachine pakt geen water

Berend2712

  • #1
Hallo allemaal,

Toen ik vandaag mijn vaatwasser aan wilde zetten startte deze met afpompen, maar pakte vervolgens geen water. De machine heb ik pas een week, en is tweedehands, kan er iets met verhuizen zijn gebeurd, bijvoorbeeld op zijn kant vervoeren?

Het betreft hier een Bosch SMS3022NL/02 FD7109 094138

Nou heb ik het een en ander zitten lezen en nu heb ik de volgende opties voor ogen:

-checken of er water op de bodemplaat staat: Hoe? Volgens mij moet ik dan het plintje aan de voorkant verwijderen en de vlotter checken. Is dit ingewikkeld?
-de machine doorspoelen met soda wordt veel als oplossing van alles aangedragen, maar heeft dit nut in mijn geval?
-het labyrint schoonmaken: dit wordt als ingewikkeld beschouwd, ik ben vrij handig, maar wil het liefst zo simpel mogelijk beginnen.

Wat is hiervan het makkelijkst te checken/uit te voeren er rekening mee houdende dat het ding dus verplaatst is en er tijdens de verplaatsing flink water uit liep. Overigens heeft de machine het nog wel 3 maal gedaan voor dit defect.

Een andere vraag: kan ik door zelf water in het apparaat te gieten nog een was draaien om te checken of de rest werkt, zo ja, hoeveel water moet er dan in, en moet voor elk subprogramma er nieuw water in?

Ik hoop dat ik duidelijk ben,

bedankt,

Berend
 

Jan

Algemeen beantwoorder
Moderator
  • #2
Dit is duidelijk een geval van water op de bodemplaat, dat kan door het verplaatsen zijn ontstaan maar dat is niet zeker.
Na het verwijderen van de plint of een zijpaneel op de bodemplaat kijken of er water op ligt en dat droogmaken.
Let ook op het vlottertje net boven de bodemplaat, dat kan ook blijven haken, het moet heel iets vrijhangen boven de bodemplaat.

Het is niet moeilijk de plint of een zijpaneel te verwijderen, even goed kijken waar de schroefjes zitten.
 

Berend2712

  • #3
Ik heb het inderdaad gevonden: grote laag water. Water opgedweild en de vlotter gechecked. Om zeker te zijn de hele klus niet nog een keer uit te moeten voeren heb ik hem even aangezet zonder zijpaneel, en ik zag helaas dat er water uit de aan/afvoerslang liep. Er liep overigens wel weer water de machine in. Dus mijn volgende vraag: Is dit te vervangen voor een redelijke prijs? (heb hem voor 45 euro gekocht) Zo ja, kan ik dan alleen de afvoerslang vervangen of moet ik de hele troep inclusief aquaslot vervangen?

Ik heb voor de prijs al even bij wat webshops gekeken die hier op de site stonden. Ze verkochten allemaal de complete set, maar er stond nergens een prijs bij. Aan wat voor prijzen moet ik hier denken?

Alvast bedankt in ieder geval.

Berend
 

Jan

Algemeen beantwoorder
Moderator
  • #4
U hebt het over een aan/afvoerslang.
Waar zit die op aangesloten ?

Een foto plaatsen maakt het ook duidelijk.
 

Berend2712

  • #5
Heb helaas niet de beschikking over een camera, het gaat om deze slang (ik hoop dat deeplinken werkt bij deze site). Als ik de machine aanzet begint deze met afpompen, bij het afpompen lekt er water uit deze slang de machine in. Mijn vermoeden is dus dat de afvoerslang die in deze unit geintegreerd is lekt.

Zoals ik al zei, op wat voor prijs kan ik rekenen met zo'n product? Op de site is geen indicatie aangegeven.

Verder: kan ik ook alleen de afvoerslang vervangen uit de aan/afvoer combinatie?

Dank voor de hulp,

Berend
 

Berend2712

  • #6
Ik heb inmiddels gezien dat zo'n vervangende slang me inclusief waterslot zo'n 100 euro zou kosten. Dat is me het niet waard als je bedenkt dat deze vaatwasser me 45 euro kostte. Ik vind het wel gek dat dit ding alleen als combi wordt verkocht, het waterslot werkt nog prima, en de aanvoerleiding ook... Is er niet een of ander trucje wat ik uit kan halen waardoor die toch nog even mee kan voor een kleine reparatieprijs?

Overigens ga ik natuurlijk ook nog even de verkoper contacteren, want ik ben er achter dat de breuk waarschijnlijk zit op een plek waar de slang geknikt heeft gezeten. Die knik is me natuurlijk niet opgevallen bij het kopen natuurlijk :-| .

Berend
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu