Bosch Vaatwas SGU5600/07 programma's ontregeld

AdindaG

  • #1
Beste

Wij hebben een Bosch vaatwasser SGU 5600/07. Sinds een paar dagen wordt onze vaat niet goed meer gewassen. Er blijven etensresten en vetten kleven aan ons vaatwerk. Wij onderhouden onze machine heel frequent: filters worden bijna altijd uitgekuist, leegdraaien met product, zout bijvullen. Bovendien hebben we nu ook de filter van de aquastop zelf eens bekeken. Deze zag er niet danig vuil uit om de oorzaak te zijn van de vuile vaat.

Wat wij wel opmerken is dat alle wasprogramma's ineens een andere tijdsduur opgeven. Zo werd vroeger het zwaarste programma in 99 minuten afgewerkt, terwijl dit nu in 79 minuten gebeurt. Ook de andere programma's lijken allemaal 20 minuten korter te werken. Kan dit de reden zijn van ons probleem? Is er een manier om de programma's terug te resetten naar hun oorspronkelijke duurtijd?

Of kan het slechte functioneren nog een andere oorzaak hebben?

Alvast bedankt voor jullie advies.

SGU5600/07
FD 7709 590164

Adinda
 

Rusako

  • #2
Krijgt hij wel genoeg water ! en wordt hij wel warm?
 

AdindaG

  • #3
Ja hij krijgt genoeg water en wordt warm. Zou er iets met de elektronika mis kunnen zijn?
 

Jan

Algemeen beantwoorder
Moderator
  • #4
Draaien de sproeiarmen en zijn ze schoon ?

Probeer toch eens de sodamethode.
 

AdindaG

  • #5
De sproeiarmen draaien nog en ze zijn schoon. We hebben de vaat met vaatwasreiniger gekuist maar zonder goed resultaat. Die soda-methode willen we wel proberen maar kan dit een oplossing zijn voor de ontregelde programma's? Hoe kunnen we de programma's opnieuw in hun volle tijdsbestek laten draaien?
 

Jan

Algemeen beantwoorder
Moderator
  • #6
20 minuten korter draaien wil niet zeggen dat er dan vuil op het vaatwerk achterblijft, er is iets anders aan de hand, vandaar de sodamethode, dan is de machine weer helemaal schoon.
Als dat niet helpt kunnen we verder kijken.
 

AdindaG

  • #7
Beste, bedankt voor de tips. We hebben onze vaatwas uiteindelijk helemaal in orde gekregen door hem 2 keer te wassen met het schoonmaakproduct van het mer HG. De programma's toonden na de 2 wasbeurten weer hun normale duurtijd. Ook is het vaatwerk weer helemaal schoon.

Nogmaals bedankt!

Fijne dag nog.
Adinda
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu