Bosch SGS46A62 vaatwasser sproeiarm draait niet

Andrew

  • #1
Wie kan mij helpen met hetvolgende: van de Bosch vaatwasser SGS46A62 draait de onderste sproeiarm niet, beide armen zijn schoongemaakt. Onderin de bak zitten twee uitstroomopeningen die de twee sproeiarmen bedienen. Uit de opening voor de onderste sproeiarm komt geen water, uit de opening voor de bovenste arm komt wel water!

Moet ik het witte huis wat onderin de bak zit uitbouwen? En zo ja hoe doe ik dat?

In de vaatwasser zijn een paar kleine steentjes terecht gekomen, misschien dat deze een pomp blokkeren of zo iets...

Bij voorbaat dank!
 

Co de Witgoedman

  • #2
Vermoedelijk zit het probleem in de motor, hier kunt u als "leek" slecht bij en kunt u de reparatie beter aan een monteur overlaten. :cry:
 

Andrew

  • #3
Co, bedankt voor je reactie.

Als het probleem in de motor zit dan zouden beide uitstroom kanalen naar de sproeiarmen toch water moeten "spuiten"? Dat dit niet het geval is, is 100 pct zeker, de deur blokkering ingedrukt, zodat de machine denkt dat de deur dichtzit, en aan zetten... het water komt vervolgens wel uit het aanvoer kanaal van de bovenste sproeiarm maar niet van de onderste.

Ik neem zelf aan dat het "bij de motor komen" betekent dat je in feite het metalen washuis los moet koppelen van de kunststof onderkant, maar dat betekent zeker ook dat o.a. het deur (veer-)mechanisme los moet etc.etc?

Als je die handelingen door een vakman als jezelf uit laat voeren, enig idee hoe lang men daarmee bezig is? Ivm kosten?

In ieder geval nogmaals bedankt voor je reactie, gr Andrew
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu