Bosch HME 8451 combi-magnetron werkt niet

Rutgm00

  • #1
Van mijn Bosch HME 8451 combimagnetron werkt het magnetrongedeelte sinds kort niet meer, de display is overigens ook uitgevallen.

Wat kan hiervan de oorzaak zijn?
Als het eventueel een zekering is,waar exact bevindt zich deze?

Groet, Mario
 

Co de Witgoedman

  • #2
Vermoedelijk is de hoofdzekering in het apparaat doorgeslagen.

De oorzaak hiervan zit vaak in het magnetrongedeelte ( Hoogspanning! )

Wilt u de magnetron weer verantwoord laten werken kunt u hem beter laten repareren, dit advies mede gegeven door de hoogspanningsfout.
 

Rutgm00

  • #3
Ok, maar voor ik het apparaat ter reparatie ga aanbieden, wil ik toch de zekering even checken. Alleen, waar zit deze precies?
 

Co de Witgoedman

  • #4
De zekering springt omdat er een defect in is en niet zomaar.
Alleen een zekering vervangen heeft geen zin, maar als u het perse wilt weten, hij zit om een printje bij de voeding.
 

Trappist

  • #5
De meeste magnetrons zijn niet voor niets vaak voorzien van "exotische" schroeven, zodat deze alleen door een vakman kan worden geopend. Het gebeurt inderdaad maar zelden dat alleen de zekering defect is!
 

Rutgm00

  • #6
Vanavond de zekering vervangen en inderdaad bij het proberen van de magnetron klapte de zekering er gelijk weer uit. Er is, zoals jullie ook al aangaven, meer kapot. Alleen zit ik me nu af te vragen of het nog lonend is om de combi nog te laten repareren.
Hebben jullie misschien daarover nog een mening?

Groet, Mario
 

Trappist

  • #7
Vaak is de hoogspanningsdiode de oorzaak van dit soort storingen; dat is een onderdeel van misschien een paar tientjes. Wanneer het apparaat nog niet erg oud is denk ik dat het loont hem te laten repareren.

Magnetronstoringen worden meestal veroorzaakt door deze diode, de condensator (iets duurder), de electronica of de tijdklok indien aanwezig. Vaak belanden magnetronovens op de grof-vuil inzameling waarvan alleen de zekering of de diode defect is, alleen vanwege de voorrijkosten en uurtarief van de reparateurs!

Maar het omgaan met deze apparatuur blijft vakwerk in verband met de hoogspanning in het apparaat die lang aanwezig blijft na uitschakelen!
 

Rutgm00

  • #8
Vandaag de combimagnetron bij de reparateur opgehaald. Vervangen zijn de komplete diodebrug, voeding is gerepareerd en er divers kleinmateriaal gebruikt. Dat alles voor de alleszins redelijke prijs van 59 euro!
In ieder geval bedankt voor het meedenken en de tips

Groet, Mario
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu