Bosch hetelucht oven wordt te heet

Cmf

  • #1
Ik heb een Bosch HBN 22.B EU heteluchtoven. Sinds een paar dagen het probleem dat de oven bovenin direct te heet wordt (eierkoeken waren in 2 minuten zwart en het bakpapier bijna verbrand). Bovenin zit een grilelement, toch heb ik niet vast kunnen stellen of dat grilelement (ongevraagd) aangaat.
Kan dit een thermostaatprobleem zijn. Is dat goed zelf te repareren?

Groeten,
Kees
 

Cmf

  • #2
Ik heb nu vastgesteld dat het grilelement in alle standen (ongevraagd) aangaat en -blijft. Is dan mogelijk de knop waarmee de standen worden ingesteld kapot? Is het mogelijk om de gril uit te schakelen (demonteren)?
Het betreft een Bosch HBN226BEU/03

Groeten,
Kees
 

Cmf

  • #3
Via een andere weg kreeg ik van datrepareerikzelfwel het volgende antwoord:
'Meest waarschijnlijk is dat de keuzeschakelaar niet goed functioneert en de grill in alle standen aanstuurt. De bedrading van het grilelement komt vanuit deze schakelaar, als deze op iedere willekeurige stand spanning krijgt, zal deze schakelaar defect zijn.'

Ik heb een nieuwe schakelaar besteld, ben benieuwd naar het resultaat.

Groeten,
Kees
 

Cmf

  • #4
Nieuwe keuzeschakelaar ontvangen. Bij de voorbereiding van de montage zag ik dat de middelste rode draad van de temperatuurschakelaar helemaal los was (op de bijgevoegde foto is de draad weer aangesloten, de andere schakalaar (zwarte blok) is de keuzeschakelaar). Na het aansluiten van deze draad was het probleem met het grilelement opgelost, zonder de keuzeschakelaar te vervangen. Nu blijkt dat de oven erg langzaam warm wordt (na 2 uur pas 170 graden).
Wat is de oorzaak en de oplossing van dit probleem?

 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu