Bosch droger WTL 5400 storing 'zeef'

Jeeest

  • #1
Bij mijn Bosch droger WTL 5400 (E-Nr WTL5400FG/04 FD 7905 01217) gaat na korte tijd het lampje 'zeef' aan en gaat de droger piepen. Ik heb de sensor onder de deur stofvrij gemaakt, de zeef linksonder schoongemaakt en gekeken of het verwarmingselement niet verstopt zat met een of ander stofje (was niet zo). Dit heeft allemaal niet geholpen.

Ik lees ook over het rode resetknopje, waar ik wel op gedrukt heb, maar ik merk niet dat er iets gebeurt (het knopje klikt ook niet of zo wat ik wel zou verwachten). Wat ik kan bekijken bij de twee sensoren op het verwarmingselement begrijp ik niet goed, maar ik heb ze schoongeveegd. Allemaal zonder succes. Tenslotte heb ik gekeken of de piep ook af gaat als ik alleen het 'luchten' programma aanzet: géén piep en geen lampje 'zeef' !

Mag ik nu concluderen dat er iets aan het verwarmingselement stuk is? Toen ik de machne open had, zag ik wel dat het element (een paar minuten) gaat gloeien voordat de piep en het lampje 'zeef' komt. Misschien één van die twee sensoren dan op het element?

Wat kan ik verder onderzoeken om te bekijken wat nu de boosdoener is? Als het duidelijk is wat kapot is, wat zou dat dan ongeveer kosten en heeft u een onderdeelnummer voor mij?

Alvast bedankt voor de reactie.
 

Jan

Algemeen beantwoorder
Moderator
  • #2
Het lijkt mij iets met de ventilator te zijn, ik heb het vermoeden dat de warmte van het element niet weg kan door stof in de ventilator of omdat de ventilator defect is.
 

Oetzi

  • #3
Reinig de condensor cq luchtkoeler eens goed, niet alleen van voor naar achter, maar ook van links naar rechts. Beste met hoge druk spuit. (Het element heeft twee temp voelers. 1 max temp beveiging, die gereset moet worden, en 1 NTC voor de temp regeling, deze werkt samen met de NTC in de deur.)
 

Jeeest

  • #4
De droger heb ik uitvoerig geprobeerd schoon te maken. Hij leek het even te doen, maar begon aan te lopen en enorm te piepen tijdens het draaien (ergens liep er duidelijk iets verkeerd van binnen). Van de regen in de drup. Ik heb het opgegeven en een nieuwe besteld. Na 10-12 jaar trouwe dienst is dat toch misschien niet zo'n gek idee. Bedankt voor de reacties.
 

Peter

Specialist Bouw/Sanitair
  • #5
Achja aan alles komt ooit een einde, ook aan ons leven.
Gelukkig gaan wij langer mee als 12 jaar.

Bedankt voor het terug melden, en ik hoop dat de nieuwe droger langer mee zal gaan. :wink:
Bij deze sluit ik dan ook dit topic.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu