Bosch DHZ 18V power for all accu’s met defect

BertPleizier

Vaste Beantwoorder
  • #1
Beste allemaal,

Ik heb inmiddels diverse Bosch DHZ 18V power for all machine.

Mijn eerste was een accuboormachine. Na een jaar (gebruik hem uiteraard niet dagelijks) begon deze letterlijk te haperen. Je moest dan de boor ondersteboven houden of de accu opnieuw inklinken en dan deed hij het weer. De acculampjes op de boormachine gingen dan ook knipperen.

De boor is onder garantie 3 x gerepareerd door Bosch en telkens is hetzelfde elektronische onderdeel (printplaat) vervangen. En na een paar keer gebruik weer hetzelfde haperen.

Inmiddels heb ik meerdere accumachines en ook deze haperen regelmatig met bepaalde accu’s. Zelfs de bouwradio van Bosch geeft soms een lege accu aan terwijl deze vol is, of de radio gaat uit zodra je hem beweegt. Alleen het LED bouwlampje doet het zonder haperen. Mijn conclusie is dus dat de oudere accu’s een mankement hebben. Zonde, want het zijn er een stuk of 4 - 5 van 2,5 Ah en nieuw gaan ze voor zo’n € 65+ over de toonbank.

Is er een manier om deze dingen veilig open te maken en te inspecteren? “Kapot” zijn ze immers toch al, in het beste geval is het een soldering die slecht is en kan ik het maken. Anders zit er weinig anders op dan nieuwe kopen.
 
Laatst bewerkt:

BertPleizier

Vaste Beantwoorder
  • #3
Dat zijn de 18V accu’s van Bosch uit de blauwe (professionele) lijn. Ik heb de machines uit de groene (doe het zelf) lijn. Zou daar verschil tussen zitten? De bevestiging is in ieder geval anders.
 

Walker

Specialist Deuren en Kozijnen
Moderator
  • #4
De techniek intern zal niet veel anders zijn.
 

Botton

  • #5
4 schroeven (torx waarvan één volgestopt met hars oid) en je maakt hem open. Er zit een accupakket in met 5 cellen.
Opvallend is dat mijn probleem na het doormeten van de cellen en het weer in elkaar zetten, verholpen was. Ik vermoed dat het een slecht contact was.
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu