Bosch condensdroger WTL4610 electronic

Frank4711

  • #1
Ik heb met deze 17 jarige wasdroger sinds enkele dagen een probleem: tijdens het draaien van een standaard droogprogramma bestaat de kans dat de thermische beveiliging uitspringt waardoor het verwarmingselement niet meer aangestuurd wordt.

Ik heb de gehele luchtweg gereinigd van alle aangezette stof en hierna hebben we een 3-tal (standaard) droogprogramma's zonder problemen helemaal kunnen draaien. Bij de 4e droogbeurt is wederom de thermische beveiliging ingetreden.

Bij drogen met behulp van de timerfunctie treedt dit probleem niet op. Bovendien lijkt het erop dat het moment van intreden van de thermische beveiliging altijd tijdens het droogprogramma op hetzelfde punt op de (mechanische) klok is.

Wat kan hier eventueel aan de hand zijn? Zoals al gezegd is de warmtewisselaar gereinigd en zijn alle luchtwegen volkomen gereinigd. Een hindernis in de rondcirculerende warme lucht lijkt me dus uitgesloten.

Wie kan een bruikbare tip leveren?
 

Kees

Vaste Beantwoorder
  • #2
Om te beginnen graag het complete E-nummer en het FD nummer vermelden.

Anders wordt het erg moeilijk naar doc zoeken voor de witgoedmannen.
 

Co de Witgoedman

  • #3
Vermoedelijk zijn de thermostaten die voor in de deur, in de luchtcirculatie defect.
 

Frank4711

  • #4
Het E-nr is overigens : WTL4610/01
 

Frank4711

  • #5
Co de Witgoedman schreef:
Vermoedelijk zijn de thermostaten die voor in de deur, in de luchtcirculatie defect.
Volgens de Bosch-Quickviewer zitten in de deur geen thermostaten. Zoals al gezegd springt regelmatig de beveiliging op thermostaat boven het verwarmingselement eruit, maar tot nog toe alleen wanneer 1 van de 7 standaard droogprogramma's wordt afgewerkt, niet bij het gebruik van de timerfunctie.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu