bonkendgeluid thermostaatkraan

A

Anonymous

Gast
 • #1
De thermostaatkraan (circa 2 jaar oud) veroorzaakt waarschijnlijk een hard bonkend geluid in de radiator, als ik aan de kraan draai stopt het geluid. Na verloop van tijd komt het weer terug. Het maakt niet uit in welke stand de kraan staat. Alleen als hij helemaal dicht staat komt het geluid niet. Wat is de oorzaak en wat kan ik er aan doen ?.
 
 • Klusservice
  Klusidee
  Klusidee helpt je met het vinden van een klusoplossing! Kom je er zelf niet uit en heb je een vakman nodig schakel dan de klusservice van Klusidee in. Direct een vakman inschakelen
 • A

  Anonymous

  Gast
  • #2
  Hoi Arie,

  Het geluid wat jij hoort is de snelheid van het water(pomp), zodra je de kraan knijpt wil het water er met de zelfde snelheid er door maar dat gaat niet en dan krijg die bijgeluiden. het enige wat je eraan kan doen is, de pomp snelheid iets lager zetten dan is het over. Het komt ook doordat met het aanleggen van de cv pijpen er niet goed aan de binnen kant afgebraamt is.

  Ik hoop dat je er wat aan hebt en succes er mee.
   
  A

  Anonymous

  Gast
  • #3
  als je met thermo.kranen werkt moet je ervoor zorgen dat er ofwel een kraan steeds open staat en zo de circulatie van het circuit toestaat ofwel dat je een regelventiel tussen je kring hebt gemonteerd.een drukverschilregelaar dus.
   
  Status
  Niet open voor verdere reacties.

  Login

  Je wachtwoord vergeten?
  Nog niet geregistreerd? Registreer nu