Bonkende Miele W935: schokdempers?

Patrick42

 • #1
Hallo,

Eerste keer hier. Ik heb een iets van 15 jaar oude Miele W935 waterpas op de tegelvloer in de badkamer. Draai maximaal 2x per week. Nu is hij al een paar maanden gaan bonken als de centrifuge start. Als hij eenmaal op gang is dan draait hij soepel. Ook bij weinig was bonkt hij de tent uit z'n voegen bij het starten.

Na wat zoeken in dit forum, Google en een tip lijkt het dat ik de schokdempers moet vervangen. Zou dat ook jullie suggestie zijn?

Met handige instructies uit dit forum heb ik de voorkant van de machine al open gekregen en ik kan de schokdempers zien. Nu nog nieuwe schokdempers vinden (als dat inderdaad het probleem is). Ik kan niets vinden voor specifiek de Miele W935 bij de shop die op dit forum in de sticky wordt aangeraden. Weet iemand wat het nummer is? En wat een goedkoper alternatief is voor de W935 dan originele Miele schokdempers?

Aangezien de machine nu toch open is, nog tips wat ik nog extra kan doen (dingen invetten, schoonmaken, etc)? Volgens mij is hij nog nooit ontkalkt. Is het raadzaam om dat ook eens te doen? Zo ja, wat gebruik ik daarvoor?

Ik heb een foto van de sticker op de binnenkant deur en de schokbreker (rechts) bijgevoegd.

Alvast bedankt en nog een goed weekend.

Groet, Patrick

 
 • Klusservice
  Klusidee
  Klusidee helpt je met het vinden van een klusoplossing! Kom je er zelf niet uit en heb je een vakman nodig schakel dan de klusservice van Klusidee in. Direct een vakman inschakelen
 • Jan

  Algemeen beantwoorder
  Moderator
  • #2
  Als de schokdempers soepel op en neer te bewegen zijn moeten ze vervangen worden.
  Bel even met de winkel i.p.v. op de website te kijken, ze kunnen vrijwel ieder type schokdemper bestellen.
   

  Login

  Je wachtwoord vergeten?
  Nog niet geregistreerd? Registreer nu