Bonkende bosch vaatwasser

Joop machielse

  • #1
Mijn vaatwasser bonkt bij het opstarten van een programma. Alles schoongemaakt labyrint, vlotterkamer vulslang van kuip etc..
Wat mij opvalt is dat bij het vullen de vlotter de wateraanvoer blokkeert, vervolgens zakt het niveau weer in de vlotterlkamer etc. Ik krijg de indruk dat het water niet snel genoeg in de kuip stroomt waardoor het niveau in de vlotterkamer te ver stijgt en de toevoer wordt afgesloten. De afvoerleiding vanuit de kuip is volgens mij niet verstopt.
wie weet raad?
 

S.oldeerbout

Specialist Keukenapparatuur
  • #2
Niveauregelaar vervuild.
Demonteren of nieuwe erin.
 

Joop machielse

  • #3
Bedankt voor de reactie.
Ik zou alleen niet weten waar dat ding zit. Kan je wat meer informatie geven?

Alvast dank

Joop
 

S.oldeerbout

Specialist Keukenapparatuur
  • #4
Https://forum.teamhack.de/filebase/file/24-reinigung-des-gebersystems-bei-geschirrspuelern-von-bosch-siemens/
 

Joop machielse

  • #5
Beste s.oldeerbout,
dank voor de plaatjes. Bij mij ziet het er toch anders uit. Het type vaatwasser is SGV33E13EU. Ik heb het idee dat de niveauregelaar bij mijn vaatwasser op een andere plaats zit. Misschien ken je dit andere type anders zal ik een plaatje meesturen. Er is alleen maar de rode vlotter zichtbaar die als hij omhoog komt een hefboompje omhoog drukt die de schakelaar bedient hetzelfde hefboompje wordt evt omhooggedrukt door het rode staafje dat door de vloter onderin de machine omhoog wordt gedrukt bij lekkage. Ik zie dus niet zoiets als een zwarte vlotter en geen niveauschakelaar die de wateraanvoer afsluit bij normaal functioneren of heeft in mijn geval de rode vlotter die functie?
Met vriendelijke groet,

Joop
 

S.oldeerbout

Specialist Keukenapparatuur
  • #6
Dat komt omdat SGV33E13EU niet volledig is er bestaan wel 10 versies van.
Wat staat er achter de slash?
Pompt het water ook iedere keer af bij het telkens water in nemen , ik vermoed van wel.
Dan flowmeter vervangen, vliegwiel ook wel genoemd.
 

Joop machielse

  • #7
De typeaanduiding op de sticker alleen deze aanduiding.
Het klopt dat de kamers zich vullen en dan weer leeg worden gepompt en dit blijft zich herhalen.
Voor de volledigheid nog eens wat ik zie: als de machine leeg is gepompt es die je toezond zie k twee(door te resetten) en ik hem aanzet loopt het water via het labyrint de machine in, de machine vult zich dus gewoon. Vervolgens zie je de buis naar de kuip zich vullen en vervolgens ook de kamer naast de vlotterkamer daarna vult zich ook de vlotterkamer, totdat de vlotter de schakelaar uitzet. Dan pompt hij inderdaad de kamers weer leeg tot ongeveer he halve niveau en gaat vervogens weer water inlaten en dit herhaalt zich steeds. Het wasprogramma start niet in de tussentijd. Ik heb dus de indruk dat er ergens een schakelaar zou moeten zitten die de toevoer dichtzet als het waterniveau in de kuip bereikt is, dus voordat de vlotterkamer zich vult.
Met vriendelijke groet,

Joop
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu