Boiler loopt moeilijk leeg

Gertk

  • #1
Ik heb een electrische boiler die ik leeg moet laten lopen voor de vorst invalt. Dat lukt altijd wel alleen erg onvoorspelbaar. De boiler zit in een vakantiehuisje en ik wil zeker weten dat als een familielied de zaak afsluit dat het goed gaat.

De koudwaterkraan en de warmwater uitvoer zitten beide onderaan de boiler. Als ik de tapkranen daar openzet gebeurt er niets. Na een minuut of tien of twintig komt er plotseling een luchtbel (denk ik) het systeem in en gaat de zaak pas lopen. Een mogelijk probleem is, dat de boiler op het hoogste punt in het systeem zit. Iemand een suggestie?
 

Xr8

  • #2
Een boiler is alleen maar af te tappen via de koudwaterleiding. Een optie is om tussen de inlaatcombinatie en de boiler een aftapmogelijkheid te maken. Door nu via de warmwaterleiding lucht te geven of even op de kraan te blazen zal de boiler leeglopen, dit gaat vanzelf.

Dat beide aansluitingen onderaan zitten klopt, echter het koude water wordt onderin de boiler ingelaten en het warme boven afgenomen. Dit omdat het verwarmde water zal gaan stijgen in de boiler. Dit verklaard ook waarom de boiler op deze manier afgetapt moet worden.

Succes.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu