Boiler inlaatcombinatie

Mevrouw de bruin

  • #1
Hi, klussers,
Ik heb hier een aquasafe boiler waarvan de inlaatcombinatie is gaan druppelen. Dus ook als de boiler niet aan het opwarmen is. Nu heb ik gelezen dat je af en toe de ontlastklep knop moet opendraaien om de boel te laten schoonspoelen als er wat kalk in kan zitten. Maar ik krijg geen beweging in knop. Nu durf ik niet al te veel kracht te zetten, omdat ik niet zeker ben van de draairichting. Er staan netjes pijltje op de knop, die staan tegen de klok in gericht. Dat lijkt me DICHT maar is dat ook wel zo.
Nu een simpele vraag dus.. welke kant moet ik op draaien om het open te zetten, tegen de pijltjes in, of met de pijltjes mee. En... is dat normaal dat hij zo vast zit?
Alvast bedankt voor het antwoord.
 

Verwarming Sp.

Specialist Verwarming
  • #2
Blijf er maar mooi af, 9 van de 10 keer gaan ze nog veel harder lekken als je er aan draait.

Even vervangen (laten) en klaar.
 

Mevrouw de bruin

  • #3
Oeps reactie in een persoonlijk bericht gegeven.. nu ja de bedoeling was goed. Maar zoals je begrijpt probeer ik kosten wat te drukken, want zelf een inlaatcombinatie vervangen als ik nog niet eens een knop om kan draaien :) , daar kan ik dan beter niet zelf aan beginnen.
 

Jan

Algemeen beantwoorder
Moderator
  • #4
Het is meestal geen groot karwei zo'n ding te vervangen.
 

Mevrouw de bruin

  • #5
Ja daar durf ik dus echt zelf niet aan te beginnen. Maar niemand kan me dus vertellen welke kant ik dan moet opdraaien, met de pijltje mee of tegen in...
Ik probeer dat toch liever een keer en als het druppelen dan juist erger wordt, dan kan ik er toch altijd nog een monteur bij halen? Ik zit dan hoogstens één dag zonder heet water. :)
 

Verwarming Sp.

Specialist Verwarming
  • #6
Draai er aub niet aan, de kans dat het één groot waterballet wordt is behoorlijk aanwezig.

Een loodgieter moet zo'n ding in een half uurtje kunnen vervangen. Maak een foto, ga langs een loodgietersbedrijf en regel een vaste prijs.
 

Mevrouw de bruin

  • #7
Okay okay.... ik durf al helemaal niet meer nu.
Bedankt voor het meedenken/ waarschuwen!
 

Monietje

  • #8


Ik heb de inlaatcombinatie laten vervangen, inderdaad binnen een half uur. Maar nu begint hij weer te lekken. Ik word er doodziek van: loodgieter heeft alles los- en weer vastgedraaid, maar elke nacht lekt ie weer en kan ik 's ochtends de bak eronder leeggieten. Ik overweeg iemand anders in te schakelen, maar die moet het GOED oplossen en de oorzaak aanpakken. Wie weet raad?? Zo durf ik niet op vakantie te gaan: staat mijn keuken blank na een paar dagen...
 

Frank

Vaste beantwoorder
  • #9
Je hebt al een eigen topic geopend.
Het is niet de bedoeling aan te haken op een ander topic.
Deze gaat maar op slot.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu