Bodemisolatie met glas/steenwoldekens?

Mark999

  • #1
Stap 1, de PE-folie ligt op de bodem van de kruipruimte en de vochtigheid daalt met procenten per dag!

Nu aan het nadenken over vloer/bodemisolatie. Daar ik verwacht nog heel wat klussen te moeten doen in de kruipruimte (badkamer, keuken, CV leidingen, etc.) wil ik het liefst een 'verwijderbare bodemisolatie'. In eerste instantie dacht ik aan PIF isolatiefolie neer te leggen, inclusief tegen de fundering. Als ik over x jaar uitgeklust ben, kan ik het daarna tegen de (beton) vloer aanbrengen. Maar dat spul is best duur.

Wat is er tegen om glas of steenwoldekens over de PE-folie te rollen en tegen elkaar aan te zetten? Eventueel met een alufolie erop. Het is alles mooi droog.
 

Wgb

Vaste Beantwoorder
  • #2
Twee dingen. Ik vind glas-en steenwol geen prettige materialen om mee te werken. Zou je er ook over gaan kruipen of rol je dat spul op als je wat in de kelder moet doen?

De isolatie ligt op de bodem van de kruipruimte, deze wordt waarschijnlijk met buitenlucht geventileerd. De warmte stroom komt door de vloer de ruimte in.
 

Mark999

  • #3
Hoi Wgb,

Ik dacht dat steenwol al wat minder naar was dan glaswol. Maar op zich heb je gelijk. Mocht ik ervoor gaan, is het verwerken wellicht niet zo'n grote klus. Met name uitrollen. Wellicht hier en daar wat inkorten. Op de bodem heb ik totaal geen obstakels, heel anders dan bij vloerisolatie.
Ik snap inderdaad dat bodemisolatie wat minder effectief is dan vloerisolatie. Maar als de vochtigheid zo zakt als afgelopen dagen, ga ik misschien de ventilatie wat knijpen. Uiteraard laat ik voorlopig de hygrometer staan om de zaak de monitoren.

groet
 

IJkenhout

Vaste beantwoorder
Moderator
  • #4
Beter tegen de onderkant van de vloer isoleren.

In een kruipruimte is het beter een isolatiemateriaal te gebruiken dat goed tegen vocht kan, dus geen wol.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu