Bobbels in vloerbedekking

Herman1

  • #1
De vloerbedekking in de slaapkamer ligt nu ongeveer zes jaar.

De afgelopen 24 uur zijn er zonder aanwijsbare oorzaak bobbels verschenen in deze vloerbedekking. We staan voor een compleet raadsel.

Heeft iemand enig idee hoe dit mogelijk is en wat natuurlijk belangrijker is, hoe krijgen we de vloerbedekking weer glad?
 

Rotjeknor

  • #2
Over het algemeen (althans, wat ik ervan weet!) komt dit door de onderste laag van de vloerbedekking.

De duurdere vloerbedekkingen hebben dit probleem niet, die hebben een soort canvas achterkant, die niet tot nauwelijks slijt. De goedkopere vloerbedekking (wat jij zo te horen ook hebt), heeft een achterkant van... (wie het weet mag het zeggen), die verduurt in de loop der tijd, wordt een soort stof.
Dit stof wil zich nog wel eens ophopen.

Verhelpen, tsja, als dat inderdaad is wat ik denk dat het is, dan kan je waarschijnlijk beter nieuwe vloerbedekking kopen, maar misschien is er hier iemand met betere ideeën.
 

EdP

  • #3
Foamrug bedoelde je zeker
 

Herman1

  • #4
Dank u voor de reacties.
We denken dat een en ander met het vochtige weer te maken heeft. Vandaag zijn de bobbels praktisch weg. Hopelijk blijft dat zo.
Groet
 

BeeTeeWee

  • #5
Het lijkt mij sterk dat dit met het weer te maken heeft. De foamrug zal inderdaad tot stof zijn vergaan, vloerbedekking met jute rug kent dat probleem niet. Tijdens het stofzuigen trek je die stof dan onder de vloerbedekking op bulten, dat is wat jullie zagen. Mogelijk is het stof bij de laatste stofzuigactie weer wat egaler onder de vloerbedekking verspreid. Probeer het maar eens uit met de stofzuiger, om een flinke bult te creëren. Moet haast lukken! :wink:
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu