Bobbels in het vinyl

Blaak

 • #1
De laatste paar maanden heeft het vinyl een ongewenste kleurverandering ondergaan. Zo kan er helaas ook denk ik binnenkort een berg-etappe op worden verreden.
Nu denk ik zelf dat het komt door vocht onder het vinyl..... Het is in een appartementencomplex wat er al jaren staat, dus vocht i.v.m. oplevering van de bouw is uitgesloten. Maar ja, waar zou het vocht (als dat het al is) dan vandaan komen?

Voordat ik wil gaan kijken (is snijden met een stanley-mes een optie...?) wil ik via deze site vragen wat het beste is om te doen.

Ik stuur wat foto mee zodat er gezien kan worden wat er aan scheelt.

foto vloer 1.jpg foto vloer 2.jpg foto vloer 3.jpg
 
 • Klusservice
  Klusidee
  Klusidee helpt je met het vinden van een klusoplossing! Kom je er zelf niet uit en heb je een vakman nodig schakel dan de klusservice van Klusidee in. Direct een vakman inschakelen
 • Rola

  Algemeen Bouwkundig Specialist
  • #2
  Wat zit er onder je, een woning of onverwarmde bergingen?
   

  Blaak

  • #3
  Dat had ik natuurlijk meteen aan moeten geven in mijn vraag, lekker slim! Onder de betreffende woning is nog een woning aanwezig.
   

  Mn22

  Vaste beantwoorder
  • #4
  Vinyl zet normaal gesproken niet uit door vocht, wel kunnen er vlekken ontstaan in vinyl als gevolg van vocht, maar die zijn meestal wit van kleur.

  Als losliggend vinyl gaat bobbelen dan komt dat vaak doordat het te strak gelegd is. Het moet rondom een fractie los liggen van de wanden, om het uitzetten bij warmer weer te kunnen opvangen. Als het vinyl helemaal verlijmd ligt, speelt dit natuurlijk niet.

  De vlekken lijken op vervuiling of wellicht inwerking door een oplosmiddel o.i.d. dat laatste zou ook kunnen verklaren waarom het vinyl gaat uitzetten.

  Ik weet niet hoe lang het vinyl al ligt, maar er zou ook nog een reactie kunnen zijn met eventueel gebruikte lijm icm (resten op) de ondervloer.
   

  Login

  Je wachtwoord vergeten?
  Nog niet geregistreerd? Registreer nu