Bladblazer wordt afzuiger

ad48

  • #1
Ik heb een bladblazer op 230 volt en ik heb een freestafel en een cirkelzaagtafel. De frees is een bovenfrees die aan de onderkant van een blad is bevestigd.
Ik mis een goede afzuiging van het zaagsel die die apparaten produceren en is daar de bladzuiger geschikt voor ? Deze heeft een grote zak waarin hij het blad gehakseld in blaast.
Heeft iemand daar een ervaring mee/in en hoe ?
 

Hharbers

  • #2
in theorie zou het moeten kunnen werken maar bladblazers maken wel enorme tering herrie. Ook is diameter van buis erg groot, moet je eigenlijk verloop maken om luchtsnelheid te verhogen en je gericht kunt afzuigen op punt waar zaagsel naar toe wordt gegooid door frees.

Kun je geen (2e hands) industriële stofzuiger (bijvoorbeeld van dat gele bekende merk wat ook hogerdrukreinigers maakt)) gebruiken?

Op mijn werk zagen ze veel hout en gips met cikelzagen en hebben we deze er ook op zitten welke automatisch inschakelen als zaagmachine aan gaat, Zaagmachine uit stofzuiger uit.
Bak gaat naar schatting 150 liter zaagsel in, ben je wel ff bezig voor je die vol hebt
 

ad48

  • #3
Beste Hharbers, het was maar een idee. Frezen en werken met de cirkelzaag gaat samen met een de oordoppen op dus het geluid is geen punt. Ruimte is beperkt. Toerental van de zuiger zou ook een probleem kunnen zijn,ik las dat de luchtverplaatsing gemeten wordt in kilometers.
 

Henk E

  • #4
Ik zeg: gewoon proberen.
 

Rola

Algemeen Bouwkundig Specialist
  • #5
Het fijnstof blaas je door de zak heen de ruimte in.
 

Gerrit B

Specialist Telecom
  • #6
inderdaad dat wordt 1 grote stofwolk.
Die bladblazer/zuiger is bedoelt voor grover materiaal en daarom noemen ze het ook een bladblazer.
Deze is dus niet of slecht geschikt voor fijn zaagsel of je moet een fijner filter toe gaat passen.
Nadeel daarvan is weer dat je bladbazer/zuiger zijn lucht dan weer niet goed kwijt kan en daardoor minder goed zal gaan werken.
 

ad48

  • #7
Heren bedankt voor het meedenken. Ik zie er van af en denk dat een droog/nat zuiger de oplossing is met tussen ton. Ik zag op internet You Tube een aantal voorbeelden
 
Gerelateerde onderwerpen Antwoorden Datum
4

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu