Binnenwerk radiatorknop vervangen - type bepalen

BVX

  • #1
Hallo allemaal, ik heb een radiator in mijn woning die warm wordt als ik de knop dichtgedraaid heb. Ik heb al eens de witte draaiknop vervangen, maar dat heeft niet geholpen. Mijn volgende stap zou zijn dat ik het binnenwerk van de knop (die ahw de bocht afsluit) ga vervangen. Ik weet alleen niet hoe ik kan bepalen welk type ik moet bestellen. Kunnen jullie me helpen? Ik heb een afbeelding van het onderdeel bijgevoegd. Eventueel heb ik nog meer foto's met de schuifmaat erbij, waarbij ik diameters van schroefdraden en leidingen heb opgemeten.

Alvast heel erg bedankt! Bart

 

Mn22

Vaste beantwoorder
  • #2
Het is beter om de hele kraan te vervangen en ook de aansluitleiding naar de hoofdleiding. Er zijn roestsporen te zien en als het om een dunwandige leiding gaat, dan zal deze al ver heen zijn.

Ook zit er teflon tape tussen de kraan en de aansluiting van de radiator. Dat hoort niet, de pas vlakken zijn conisch en daar hoort niets tussen.
 

BVX

  • #3
Dag Mn22, nog bedankt voor de reactie. Ik heb de raad opgevolgd en de hele boel vervangen. Hopelijk werkt het nu goed! Groeten
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu