Binnendeur en schuine plaat boven die deur plaatsen

Juanito

  • #1
Beginnende klusser zoekt een oplossing voor het plaatsen van een deur op de zolder kamer. Door het scheve dak en momenteel geen echte deur kozijn zoek ik een simpele oplossing om de bovenkant van het kozijn (?) af te sluiten. Ik heb geen idee hoe ik dat het beste kan gaat doen.




Ik zou een houten balk kunnen zagen maar hoe zet ik die vast in het huidige geraamte?



Als dat op een of andere manier lukt dan kan ik een opdekdeur op maat bestellen, maar hoe sluit ik dan het beste het gedeelte boven de deur af?

Alvast bedankt voor jullie hulp
 

IJkenhout

Vaste beantwoorder
Moderator
  • #2
Houten paneel plaatsen? Kies de dikte gelijk aan de deur.
 

Juanito

  • #3
Bedankt IJkenhout voor je reaktie. Een houten paneel is een optie, maar wat is de beste manier om deze netjes en stevig vast te zetten?
 

Cool

  • #4
Ik kan de beschikbare hoogte via de fotoos niet inschatten. Kunt u iets doen met een schuifdeur die wegschuift richting de lamp op foto 1 ? De punt bovenin 'vast' dichten en dan de schuifdeur eronder ?
 

IJkenhout

Vaste beantwoorder
Moderator
  • #5
Hoe hoog wordt de deur? En welke kant draait deze op?

Als de deur de "goeie" kant op draait, kan je deze tot het plafond maken, dus met een schuine bovenkant.

Als er toch een paneel boven moet, kan deze in het kozijn bevestigd worden. Of boven het kozijn een frame'pje monteren.
 

Walker

Specialist Deuren en Kozijnen
Moderator
  • #6
Controleer eerst maar eens of beide verticale stijlen wel loodrecht in beide richtingen en dus in hetzelfde vlak staan. Anders is het bij voorbaat al een kansloze missie.
 

BertPleizier

Vaste Beantwoorder
  • #7
Wat is de hoogte van beide stijlen? Er zijn 3 opties. De bovendorpel kunt u gewoon met lange schroeven vastmaken aan de stijlen.

Indien de hoogte het toelaat om de ruimte boven de deur dicht te maken dan kan deze plaat op de bovendorpel van de deur rusten en tegen een lat op het plafond.

Indien u een holle binnendeur koopt is deze eenvoudig op maat te maken (punt er af zagen). In de zaagsnede even het kartonnen honingraatprofiel wegduwen en er een assende lat in lijmen. Dan is de deur weer stevig.

 

Juanito

  • #8
Bedankt allemaal voor jullie reakties, suggesties en hulp, maar ga de suggestie van Bert proberen.

Door het schuine gedeelte is de ruimte beperkt, maar de hoogte van de deur zal ongeveer 1m95 worden (niet echt een standard maat :) )
De deur is linksdraaiend de slaapkamer in, dus zal op een gegeven moment het schuine plafond raken.

De stijlen staan gelukkig wel bijna loodrecht op elkaar, de breedte is wel weer verschillend en moet er wat aan 1 stijl geschaafd worden. Al met al moet er wel wat gepuzzeld worden. Hoogte van de stijlen zijn 256 en 197 cm.

Hopelijk kan ik de week na Hemelsvaart aan de klus beginnen en zodra het klaar is zal ik het resultaat delen.
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu